Frode imponerte i England

_91542F2 European.jpg

Toppfarten er over 200 km/t på den  2250 meter lange banen. Fra Pole Position og ned til 10. plass skilte det 0,8 sekund i F2-EM i England. EDH-teamet, med Frode Sundsdal i båten, hevdet seg meget bra også denne gangen.
Toppfarten er over 200 km/t på den 2250 meter lange banen. Fra Pole Position og ned til 10. plass skilte det 0,8 sekund i F2-EM i England. EDH-teamet, med Frode Sundsdal i båten, hevdet seg meget bra også denne gangen.

Frode imponerte i England

-Surt at pallen glapp også denne gangen, men jeg kan ikke si annet enn at jeg er storfornøyd, sier Frode Sundsdal rett etter hjemkomsten til Tønsberg fra F2-EM i England.

I motsetning til VM rundene går Europamesterskapet over 4 heat. De 3 beste heatene blir lagt sammen og gir sammenlagt resultat. I helgen ble det dessverre bare kjørt tre heat, og da teller alle 3. - Det slo negativt ut, da jeg hadde en dårlig start, av totalt 6 starter. Det var nok til at medaljen glapp, men når jeg først skulle tape er det en ære og gjøre det for 3 x Verdensmester Colin Jelf, sier Frode.
Latviske Uvis Slakteris var suveren i England og vant 2 av 3 heat. Matt Pallfreyman vant 1 heat - men ble henvist til andre plass i de to påfølgene heatene, noe som var godt nok for 2. plass totalt. Colin Jelf ble nr. 3. Totalt var det 19 deltagere i fra 10 nasjoner med.
EDH Racing er Frodes eget team   
-Vi har i år etablert vårt eget team, EDH Racing. Det er en stor jobb. Et team av mekanikere, hjelpeapparat og ikke minst sponsorer skal samkjøres. At vi samtidig skulle etablere oss i verdenseliten første året, og levere stabilt gode resultater - med 3. plass i Speedrun , 4. plass i kvalifiseringen i Tønsberg Båtrace ( VM runde ) og ikke minst en 4. plass i Tvedestrand (også VM runde ) er stas, smiler han.
- Vi tok seieren i finalenheater og ble nr. 2 totalt i det tyske mesterskapet, samt vunnet de løpene vi har stilt opp i her hjemme, så man kan trygt si at vi har levert langt over vår egen forventning. Tidligere dominerte Sverige F2 klassen, men i England hadde Norge 4 plassen ved Frode, 5. plass til Tobias Munthe Kaas og Christian Carlsen på 6 plass.
3 av topp 6 i et EM -i båtsportens største klasse – er ganske imponerende.

NY 4. PLASS: Frode Sundsdal har samlet på sure 4.plasser i år, men har likevel all mulig grunn til å være storfornøyd.
NY 4. PLASS: Frode Sundsdal har samlet på sure 4.plasser i år, men har likevel all mulig grunn til å være storfornøyd.

Beste internasjonale prestasjon
- Dette er nok min beste internasjonale prestasjon i F2. Feltet var veldig konkurransedyktig, og forholdene var ekstreme. Flere erfarne utøvere, som de svenske favorittene Erik Edin og Johan Østerberg, gikk rundt. Tyske Manuel Saueressig  flippet. Det gjorde også Matt Pallfreyman, men på trening, så han kom kraftig tilbake og sikret sølvet.
-Jeg kvalifiserte som nr. 9. Teamet var enige om at 6. plass var et fornuftig mål, forhold tatt i betraktning. Da må 4. plassen gå inn i historieboka som årets løp. Men likevel er det nok 4. plasser nå. Vi skal innta pallen i tiden som kommer, konstaterer Frode Sundsdal.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.