Fra bag til båt på ett minutt

quickboa_bm.jpg

Quickboat koster omtrent 24 000 kroner, og farkosten skal kunne settes sammen på sekunder. FOTO: Quickboat
Quickboat koster omtrent 24 000 kroner, og farkosten skal kunne settes sammen på sekunder. FOTO: Quickboat

Fra bag til båt på ett minutt

Quickboat er farkosten du setter sammen på under ett minutt!

Den heter Quickboat, og navnet må sies å være beskrivende. Den sammenleggbare båten skal du i følge det australske firmaet kunne sette sammen på under ett minutt.

Til nettstedet Gizmag.com sioer administrerende direktør i Quickboats, Deryck Graham at èn person med en øl i den ene hånda kan sette sammen båten på under tre minutter.

Når båten er satt sammen kan den utrustes med motorer opp til 10 hk. Den er 3,7 meter lang og 1,7 meter bred, og kan bære vekta av fire voksne personer. Marsjhastigheten skal være rundt 20 knop.

PLASS TIL FIRE: Hund pluss fire personer uten redningsvest får greit plass om bord i Quickboat-en.

Nedpakket består båten av to store bager med vekt på henvoldsvis 36 og 18 kilo. Tanken er at disse bagene skal være enkle å legge på taket av bilen - omtrent som et surfebrett.

Se video av Quickboat:

Den sammenleggbare farkosten kommer på det auropeiske markedet i 2014, og prisen er satt til 4000 dollar. Det tilsvarer omtrent 24 000 kroner.

Mer info: www.quickboats.com

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.