Fra bag til båt på ett minutt

quickboa_bm.jpg

Quickboat koster omtrent 24 000 kroner, og farkosten skal kunne settes sammen på sekunder. FOTO: Quickboat
Quickboat koster omtrent 24 000 kroner, og farkosten skal kunne settes sammen på sekunder. FOTO: Quickboat

Fra bag til båt på ett minutt

Quickboat er farkosten du setter sammen på under ett minutt!

Den heter Quickboat, og navnet må sies å være beskrivende. Den sammenleggbare båten skal du i følge det australske firmaet kunne sette sammen på under ett minutt.

Til nettstedet Gizmag.com sioer administrerende direktør i Quickboats, Deryck Graham at èn person med en øl i den ene hånda kan sette sammen båten på under tre minutter.

Når båten er satt sammen kan den utrustes med motorer opp til 10 hk. Den er 3,7 meter lang og 1,7 meter bred, og kan bære vekta av fire voksne personer. Marsjhastigheten skal være rundt 20 knop.

PLASS TIL FIRE: Hund pluss fire personer uten redningsvest får greit plass om bord i Quickboat-en.

Nedpakket består båten av to store bager med vekt på henvoldsvis 36 og 18 kilo. Tanken er at disse bagene skal være enkle å legge på taket av bilen - omtrent som et surfebrett.

Se video av Quickboat:

Den sammenleggbare farkosten kommer på det auropeiske markedet i 2014, og prisen er satt til 4000 dollar. Det tilsvarer omtrent 24 000 kroner.

Mer info: www.quickboats.com

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.