Fra bag til båt på ett minutt

quickboa_bm.jpg

Quickboat koster omtrent 24 000 kroner, og farkosten skal kunne settes sammen på sekunder. FOTO: Quickboat
Quickboat koster omtrent 24 000 kroner, og farkosten skal kunne settes sammen på sekunder. FOTO: Quickboat

Fra bag til båt på ett minutt

Quickboat er farkosten du setter sammen på under ett minutt!

Den heter Quickboat, og navnet må sies å være beskrivende. Den sammenleggbare båten skal du i følge det australske firmaet kunne sette sammen på under ett minutt.

Til nettstedet Gizmag.com sioer administrerende direktør i Quickboats, Deryck Graham at èn person med en øl i den ene hånda kan sette sammen båten på under tre minutter.

Når båten er satt sammen kan den utrustes med motorer opp til 10 hk. Den er 3,7 meter lang og 1,7 meter bred, og kan bære vekta av fire voksne personer. Marsjhastigheten skal være rundt 20 knop.

PLASS TIL FIRE: Hund pluss fire personer uten redningsvest får greit plass om bord i Quickboat-en.

Nedpakket består båten av to store bager med vekt på henvoldsvis 36 og 18 kilo. Tanken er at disse bagene skal være enkle å legge på taket av bilen - omtrent som et surfebrett.

Se video av Quickboat:

Den sammenleggbare farkosten kommer på det auropeiske markedet i 2014, og prisen er satt til 4000 dollar. Det tilsvarer omtrent 24 000 kroner.

Mer info: www.quickboats.com

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.