Forventer godt salg på årets flytende båtmesse i Oslo

Oversikt.jpg

FOLKEFEST: Det er ventet storinntrykk av båtfolk og skuelystne til den flytende båtmessen på Aker Brygge i helgen.
FOLKEFEST: Det er ventet storinntrykk av båtfolk og skuelystne til den flytende båtmessen på Aker Brygge i helgen.

Forventer godt salg på årets flytende båtmesse i Oslo

Båtmessen på Aker Brygge åpnet torsdag med 270 båter i sjøen og 50 utstillere på land. Noen nyheter mer spennende enn andre, som vanlig noen kuriositeter, noen giganter og noen som tenker mindre fart og litt miljø.

Selv om Skandinavias største båtmesse har et betydelig omfang, er den intim. Båtene ligger tett i tett langs gode brygger, landfaste utstillere er på plass i sine telt på bryggene. Årets messe er vel verdt et besøk, enten du vil se trender, nyheter eller vil sikte seg inn på en dagsturbåt til god høstpris. Det er fart i markedet om dagen, men konkurransen er tøff.
Store forventninger
Bransjefolk Båtmagasinet snakket med før åpningen torsdag uttaler store forventninger til årets flytende båtutstilling på Aker brygge. Det er god styringsfart i markedet og ingen tegn tyder på reduksjon i nær fremtid. Optimismen råder og flere gir uttrykk for at de siste års produktutvikling og nylanseringer av båtmodeller og konsepter, spesielt i dagsturmarkedet, har vært med på å stimulere salget. 
Vi presenterer noen av nyheten du kan se på Aker brygge i bildeserien under:

BLIKKFANG: Du ønskes velkommen til årets flytende messe på Aker Brygge med en  IBIZA 760 klar til utskytning.
BLIKKFANG: Du ønskes velkommen til årets flytende messe på Aker Brygge med en IBIZA 760 klar til utskytning.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.