Forsvaret søker gummibåt

Forsvaret søker gummibåt

Forsvaret skal bytte ut sine tidligere båter og er på utkikk etter seks nye RIB-er. (06.03.09)

Av Therese Vågen

Forsvarets logistikkorganisasjon og forsyningsavdeling skal erstatte utrangerte båter, og leter nå etter seks gummibåter til en bestemt avdeling i Forsvaret.

Avdelingen disponerer fra før Zodiac FC470. For å ivareta avdelingens operativitet og sikkerhet for "personell i skarpe oppdrag" som det heter når Hærens avdelinger er i aksjon, ønsker derfor Forsvaret enten båter av samme type eller tilsvarende gummibåter for å sikre gjenbruk av påhengsmotorer og styrekonsoll, transport og oppbevaring av materiell. I utlysningen er det satte en rekke spesifikke krav både til lengde, bredde, nyttelast og antall personer tillatt ombord, hvor ting båten bør være, samt utstyr. Frist for å komme med tilbud er satt til 20. mars.

I nedgangstidene i fritidsbåtmarkedet er det flere og flere båtprodusenter som satser på proffmarkedet. Tidligere i år ble det klart at Son-baserte Goldfish har skrevet en gullkantet kontrakt med Forsvaret verdt 87 millioner kroner. Også Djupevåg Båtbyggeri i Hordaland satser på å levere flere båter til det offentlige, nylig leide de ut en italienskbygd Fabio Buzzi over en femårsperiode til politiet i Hordaland. Avtalen har en verdi på 12,5 millioner kroner.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.