Forbedret teknikk fra Tohatsu

Forbedret teknikk fra Tohatsu

Den japanske påhengsmotorprodusenten Tohatsu fornyer stadig sitt modellutvalg. Etter at den tradisjonelle totakteren ble forbudt på markedet, har Tohatsu utviklet både firetaktsserien og totaktsserien med innsprøytingsteknikk.

Av Hans Due

Nå kommer en ny firehester, femhester og sekshester med firetaktsteknologi og 75/90-hester med totaktsteknologi i TLDI (Two stroke Low pressure Direct Injection)-serien. Fire, fem- og seks-hesterne er samme motorkonstruksjon som tidligere modeller, men de har fått ny lay-out, med blant annet gearskifte i front isteden for på siden og både bensintilkobling for ekstern tank og innebygget tank samt noe lengre rorkult.

Sekshesteren kommer også som seilbåtutgave med lading og regulator som standard. Dette er tilleggsutstyr på de øvrige.
De nye 75- og 90-hesterne er også samme grunnkonstruksjon som tidligere, men har fått en del forbedringer som gjør at den klarer alle nye utslippskrav, blant annet gjennom nye injektorer med høyere trykk, forandret injektorvinkel og tennpluggplassering. Den har også fått ny gearutveksling som gir raskere akselerasjon og en ny og kraftigere starter som gir lettere start i kaldt vær. Motorene er klare for levering til 2011-sesongen.

(7.12.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.