Folkefest for verdens største

Folkefest for verdens største

Det blir rene folkefesten med historisk velkomst når verdens største skip seiler inn til Arendal fredag. (18.06.09)

Av Therese Vågen

Verdens største til Norge

Ostindiefararen Götheborg er ventet å klappe til kai ytters på Langbryggen rundt 17.30 fredag etter å ha rundet Torungene. Ankomsten kommer ikke akkurat til å gå upåaktet hen, og det er naturligvis ventet at det staselige skipet kommer til å sette sitt preg på festivalen Kjæmpestaden.

Følgeskip, festkledde mennesker på Langbryggen og i Pollen i Arendal står klare til å ta i mot det 60 meter lange skipet som kommer fra Sverige. I følge programmet legger båten ut fra innerst i Pollen kl 16.00. På veien inn fra Torungene vil Kystverket også gjenskape en historisk losing slik det kan ha fortonet seg
for 250 år siden. Kanskje blir det også noe dramatikk når losen entrer skipssiden...

Om bord i skipet er også medseilere fra Arendal som har fulgt skipet fra Marstrand i Sverige, og både disse, kaptein og resten av mannskapet får en varm velkomst med sang, musikk, taler og gavedryss.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.