Flytevestpåbud vurderes

stortinsvedtak.jpg

Enstemmig vedtak i Stortinget om å be regjeringen legge fram en sak i løpet av 2014 om sikkerhet på sjøen.
Enstemmig vedtak i Stortinget om å be regjeringen legge fram en sak i løpet av 2014 om sikkerhet på sjøen.

Flytevestpåbud vurderes

Stortinget ombestemte seg. Nå skal det ikke bli noe påbud straks, men påbud om bruk av flytevest skal utredes og vurderes.

Stortinget rotet det virkelig til for seg fredag for en uke siden med vedtak om påbud om å bruke flytevest i fritidsbåt for alle når det var barn ombord. Flere ville ha omkamp om saken, og man fant en såkalt stemmetabbe som argument. Stemmetabben i Stortinget forrige fredag skyldtes en feil i innpiskersystemet. Partiene skal ha riktig antall representanter i stortingssalen under avstemmingene. Det viste seg at Høyre hadde én representant for mye i salen. Høyre og Venstre hadde i tillegg avtalt om at en Høyre-representant skulle møte i stedet for en Venstre-representant som ikke var til stede, i følge Aftenposten uten å ta høyde for at Høyre og Venstre hadde landet på ulike konklusjoner i vestsaken.

Nå skal saken få en adskillig bedre og grundigere behandling, og det er slett ikke sikkert at det blir noe påbud om bruk av redningsvest eller flytevest. Etter votering i Stortinget i dag ble følgende vedtak fattet:

"Stortinget ber regjeringen legge frem en sak i løpet av 2014 om bedret sikkerhet på sjøen, herunder en vurdering av påbud om bruk av flyteutstyr og hvordan dette kan gjennomføres. "

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.