Flytende høstmesse i Bergen imponerer

240915_0762.jpg

IMPONERENDE: Ørjan Wollertsen fra Nautic Norway er godt fornøyd med årets flytende høstmesse. Foto: Trond J. Hansen.
IMPONERENDE: Ørjan Wollertsen fra Nautic Norway er godt fornøyd med årets flytende høstmesse. Foto: Trond J. Hansen.

Flytende høstmesse i Bergen imponerer

Årets utgave av "Dra til sjøs" i Bergen imponerer med mangfold og antall båter. Messen pågår hele helgen igjennom - og det er gratis adgang.

Alle produsenter og forhandlere som betyr noe i regionen er på plass på messen. Riktignok er denne flytende høstutgaven mindre enn vårmessen, men likevel er de viktigste nyhetene på plass. Og fremfor alt får den mange lovord, ikke minst av utstillerne selv, her representert ved Ørjan Wollertsen fra Nautic Norway,som selger Goldfish, Draco og Windy.
Mange nyheter
Askeladden stiller med seks modeller, Viknes har med både Viknes og Skilsø-båtene. Nautic Marine er representert med Windy, Draco og Jeanneau, Alvøen Marina med Antyec og flere modeller av Sting, mens Bergen Marine stiller med Bavaria, Saga, Uttern, Alvor og Quicksilver. Vi finner også Yamaha Bergen som i tillegg til vannscooternyheter har med seg både Pioner og Finnmaster, mens Bil Båt og Fritid viser nyheter fra Micore og AMT. Messen spenner fra små joller til store luksusbåter. I tillegg til Bavaria, Viknes, Saga og Skilsø stiller Norsk Båtsenter med trekkplaster som Princess V 48 og V 39 og nyheten 43 Fly.
Disse stiller ut
Her er den komplette utstillerlisten:  Askeladden Boats, Nautic Norway, Bergen Marine, Viknes, Norsk Båtsenter AS, Nord Star Båt AS, Hobby, Fly by night, Askøy Båtsenter AS, Hanabryggene Båtservice AS, Alvøen Marina AS, Yamaha Bergen, W-Yacht AS, Bergen Maritim AS, Bil, båt og fritid As, Auctor og Fjord Sailing Yachts AS.
«Dra til sjøs» holder åpent til og med søndag.

MANGE BÅTER: Årets "Dra til sjøs" i Bergen imponerer med mangfold og nyheter. Foto: Trond J. Hansen.
MANGE BÅTER: Årets "Dra til sjøs" i Bergen imponerer med mangfold og nyheter. Foto: Trond J. Hansen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.