Flere nyheter på "Dra til Sjøs"

Flere nyheter på "Dra til Sjøs"

Ibiza, Askeladden, Nordkapp og Skorgenes er blant utstillerne med nyheter på "Dra til sjøs" i Bergen.

Av Lars Kristian Larsen/Amund Rich. Løken

Askeladden overrasket alle med å lansere sin nye P65 RIB under "Dra til sjøs"-messa som nå pågår i Bergen.
Men flere andre nyheter blir også vist for publikum i disse dager.

Blant dem er Ibizas nye Bowrider BR 22. Båten er en innstegsmodellen i Ibiza-serien, og den er båtprodusentens første bowrider. Den har en åpen sittebrønn med seteplass til 5-6 personer i baugen/forpiggen. I Ibiza 22BR kan sittebrønnen enkelt gjøres om til en integrert solseng. I karusellen over kan du se flere bilder av nyheten.

Skorgenes lanserer sin Ona 808 på messa. Dette er en liten allværsbåt med drev. Som standard utrustes båten med en Volvo Penta D4 på 260 hk. Lengden er 8 meter, mens bredden er 2,2 meter. Båten representerer et nytt satsningsområde for Skorgenes.

En annen styrhusbåt publikum kan stifte nærmere bekjentskap med på messa er Venatus Cabin (bildet over). Dette er en tysk fiskebåt på 7,5 meter. Den motoriseres med innenbordsmotorer fra 39 til 110 hk, og blir i så måte ikke noen racer på fjorden. Det er selvsagt heller ikke meningen. Båtens primære bruksområde er fritidsfiske. Les mer HER.

(17.02.2011)
 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.