Flere nyheter på "Dra til Sjøs"

Flere nyheter på "Dra til Sjøs"

Ibiza, Askeladden, Nordkapp og Skorgenes er blant utstillerne med nyheter på "Dra til sjøs" i Bergen.

Av Lars Kristian Larsen/Amund Rich. Løken

Askeladden overrasket alle med å lansere sin nye P65 RIB under "Dra til sjøs"-messa som nå pågår i Bergen.
Men flere andre nyheter blir også vist for publikum i disse dager.

Blant dem er Ibizas nye Bowrider BR 22. Båten er en innstegsmodellen i Ibiza-serien, og den er båtprodusentens første bowrider. Den har en åpen sittebrønn med seteplass til 5-6 personer i baugen/forpiggen. I Ibiza 22BR kan sittebrønnen enkelt gjøres om til en integrert solseng. I karusellen over kan du se flere bilder av nyheten.

Skorgenes lanserer sin Ona 808 på messa. Dette er en liten allværsbåt med drev. Som standard utrustes båten med en Volvo Penta D4 på 260 hk. Lengden er 8 meter, mens bredden er 2,2 meter. Båten representerer et nytt satsningsområde for Skorgenes.

En annen styrhusbåt publikum kan stifte nærmere bekjentskap med på messa er Venatus Cabin (bildet over). Dette er en tysk fiskebåt på 7,5 meter. Den motoriseres med innenbordsmotorer fra 39 til 110 hk, og blir i så måte ikke noen racer på fjorden. Det er selvsagt heller ikke meningen. Båtens primære bruksområde er fritidsfiske. Les mer HER.

(17.02.2011)
 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.