Flere bruksområder enn du antakelig trodde

AdobePhotoshopExpress_2019_01_30_14:46:30.jpg

Kalkavleiringer vaskes greit vekk. Eddik er også effektiv til denne jobben. (Foto: Ingvar Ø. Johnsen)
Kalkavleiringer vaskes greit vekk. Eddik er også effektiv til denne jobben. (Foto: Ingvar Ø. Johnsen)

Flere bruksområder enn du antakelig trodde

Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.

Om ikke det var nok: Som du ser på den andre linken i denne artikkelen, er det en liste med 2000 bruksområder. Det er vel å kryste maksimalt ut av bruksområdene, men likevel; WD 40 er en av sprayboksene som har fått fast påmønstring ombord i mange fritidsbåter båter. Midler med flere bruksområder er gull verdt av plassmessige hensyn.

Ombord i båt kan begge disse variantene være å fortetrekke. Den ene er utstyrt med fastmontert dyserør, som ofte har en tendens til å forsvinne. Fleksituppen på 18 cm. Gjør at du kommer til på de mest kronglete stedene.
Ombord i båt kan begge disse variantene være å fortetrekke. Den ene er utstyrt med fastmontert dyserør, som ofte har en tendens til å forsvinne. Fleksituppen på 18 cm. Gjør at du kommer til på de mest kronglete stedene.

Universell

WD 40 er vannfortrengende og det finnes sprayer som er bedre på sine smalere områder med både smørende og rustløsende egenskaper, men som har trøbbel med å slå WD-boksens brede bruksområde. 

    Ett område er førstehjelp til morkne O-ringer, som på den runde luka på det ene bildet. Et annet bruksområde er der det  oppstår kalkavleiringer etter vann,  - om det er på benkeplate, i dusjen, i toalettet m.m. 

 

Her er 100 anvendingsområder: https://wd40.no/hjemmet/vannavstoetende-multispray/

Og om ikke det var nok: Her er 2000. (Engelsk): https://www.wd40.com/img/WD-40_2000_uses.pdf

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.