Flere bruksområder enn du antakelig trodde

AdobePhotoshopExpress_2019_01_30_14:46:30.jpg

Kalkavleiringer vaskes greit vekk. Eddik er også effektiv til denne jobben. (Foto: Ingvar Ø. Johnsen)
Kalkavleiringer vaskes greit vekk. Eddik er også effektiv til denne jobben. (Foto: Ingvar Ø. Johnsen)

Flere bruksområder enn du antakelig trodde

Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.

Om ikke det var nok: Som du ser på den andre linken i denne artikkelen, er det en liste med 2000 bruksområder. Det er vel å kryste maksimalt ut av bruksområdene, men likevel; WD 40 er en av sprayboksene som har fått fast påmønstring ombord i mange fritidsbåter båter. Midler med flere bruksområder er gull verdt av plassmessige hensyn.

Ombord i båt kan begge disse variantene være å fortetrekke. Den ene er utstyrt med fastmontert dyserør, som ofte har en tendens til å forsvinne. Fleksituppen på 18 cm. Gjør at du kommer til på de mest kronglete stedene.
Ombord i båt kan begge disse variantene være å fortetrekke. Den ene er utstyrt med fastmontert dyserør, som ofte har en tendens til å forsvinne. Fleksituppen på 18 cm. Gjør at du kommer til på de mest kronglete stedene.

Universell

WD 40 er vannfortrengende og det finnes sprayer som er bedre på sine smalere områder med både smørende og rustløsende egenskaper, men som har trøbbel med å slå WD-boksens brede bruksområde. 

    Ett område er førstehjelp til morkne O-ringer, som på den runde luka på det ene bildet. Et annet bruksområde er der det  oppstår kalkavleiringer etter vann,  - om det er på benkeplate, i dusjen, i toalettet m.m. 

 

Her er 100 anvendingsområder: https://wd40.no/hjemmet/vannavstoetende-multispray/

Og om ikke det var nok: Her er 2000. (Engelsk): https://www.wd40.com/img/WD-40_2000_uses.pdf

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.