Flere bruksområder enn du antakelig trodde

AdobePhotoshopExpress_2019_01_30_14:46:30.jpg

Kalkavleiringer vaskes greit vekk. Eddik er også effektiv til denne jobben. (Foto: Ingvar Ø. Johnsen)
Kalkavleiringer vaskes greit vekk. Eddik er også effektiv til denne jobben. (Foto: Ingvar Ø. Johnsen)

Flere bruksområder enn du antakelig trodde

Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.

Om ikke det var nok: Som du ser på den andre linken i denne artikkelen, er det en liste med 2000 bruksområder. Det er vel å kryste maksimalt ut av bruksområdene, men likevel; WD 40 er en av sprayboksene som har fått fast påmønstring ombord i mange fritidsbåter båter. Midler med flere bruksområder er gull verdt av plassmessige hensyn.

Ombord i båt kan begge disse variantene være å fortetrekke. Den ene er utstyrt med fastmontert dyserør, som ofte har en tendens til å forsvinne. Fleksituppen på 18 cm. Gjør at du kommer til på de mest kronglete stedene.
Ombord i båt kan begge disse variantene være å fortetrekke. Den ene er utstyrt med fastmontert dyserør, som ofte har en tendens til å forsvinne. Fleksituppen på 18 cm. Gjør at du kommer til på de mest kronglete stedene.

Universell

WD 40 er vannfortrengende og det finnes sprayer som er bedre på sine smalere områder med både smørende og rustløsende egenskaper, men som har trøbbel med å slå WD-boksens brede bruksområde. 

    Ett område er førstehjelp til morkne O-ringer, som på den runde luka på det ene bildet. Et annet bruksområde er der det  oppstår kalkavleiringer etter vann,  - om det er på benkeplate, i dusjen, i toalettet m.m. 

 

Her er 100 anvendingsområder: https://wd40.no/hjemmet/vannavstoetende-multispray/

Og om ikke det var nok: Her er 2000. (Engelsk): https://www.wd40.com/img/WD-40_2000_uses.pdf

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.