Flaggskip med spennende muligheter

Flaggskip med spennende muligheter

Atlantis nye flaggskip byr på spennende løsninger under dekk. Blant annet kan et eget rom innredes som treningsstudio.

Av Lars Kristian Larsen

I forrige uke skrev vi om den nye lillesøsteren i Atlantis-flåten. 38-foteren erstatter de minste modellene fra den italienske produsenten. Nå har vi fått de første bildene av det nye flaggskipet fra Atlantis. Den helt nye 58-foteren ble presentert i Cannes i september. Designmessig følger den linjene og designelementene fra Atlantis 44 og 48 som kom i fjor høst. I likhet med de andre hardtop-modellene har også Atlantis 58 elektrisk tak som gir sol i styrhussalongen på godværsdager.

Eget gym
-Standardvalget er en gjestelugar for to som enten leveres med køyeseng- eller dobbeltkøyeløsning. Skal det gjøres mye business på båtturen, kan gjestelugaren byttes ut med kontorløsning, noe som også gir en større og åpnere salong under dekk, skriver den norske importøren i en pressemelding.

Gjestelugaren kan imidlertid også benyttes til andre og mer originale formål. Enten kan lugaren innredes som multimediarom med skikkelig hjemmekino, eller som eget treningsstudio. Sistnevnte løsning er omgitt av glassvegger med plass til et par treningsapparater.

Atlantis 58 har to hovedlugarer, to store baderom, stor salong, og en komplett bysseløsning under dekk. I cockpit har båten spiseplass til 10 personer, wet-bar, grill, ismaskin og hevbar flatskjerm. Akter for den store solsengen finnes en senkbar badeplattform på over fire kvadratmeter. Kunden kan velge mellom stor jollegarasje for RIB eller vannscooter, eller en crew-kabin med toalett og dusj.

I Atlantis 58 kommer fremdriften fra to propeller på strak aksel. Disse er koblet til to MAN-motorer på 1100 eller 1200 hk. Produsenten har målt båten til spreke 42,5 knop med største motoralternativ.

– Atlantis 58 har blitt et sporty, robust og eksklusivt medlem i klassen rundt 60 fot. Men med en prislapp på 9,5 millioner kroner er den dessverre forbeholdt de få, sier Petter Nystrøm i pressemeldingen.

Tekniske data - Atlantis 58
Lengde: 18,90 m
Bredde: 4,90 m
Lugarer: 2 + 1
Køyeplasser: 3 + 2 +(3)
CE-klasse: B
Driv. tank: 3000 l
Vanntank: 650 l
Motorisering: 2 x MAN 1100 hk (2 x MAN 1200 hk)
Toppfart: 42,5 knop
Pris: kr. 9 500 000
Info: www.italmarin.no

(04.10.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.