Fjern fukt med bambus

Bambus_kullpose.jpg

Bambuskullet har i følge den norske importøren en unik oppsugingsevne.
Bambuskullet har i følge den norske importøren en unik oppsugingsevne.

Fjern fukt med bambus

Bambusen har mange gode egenskaper. Noen av dem kommer båtfolk til gode.

At kull fra bambusplanten har en unik evne til lukt- og fuktfjerning, er en kjent sak i Kina. Men når kineserne bruker kull, er det i den vestlige verden mest vanlig å bekjempe uheldig odør med parfymebeholdere eller liknende produkter.

Bambuskull egner seg godt som lukt- og fuktfjerner fordi strukturen i kullet gjør at det samlet har en stor overflate hvor partikler kan feste seg. Det gir bambuskullet en effektiv ”oppsugende” egenskap, i følge Wee caravan.

Hold båten tørr I båten er fukt en konstant utfordring, og dårlig lukt under dekk er det ofte vanskelig å bli kvitt.

-Bambus kullpose, som nå lanseres av Wee Caravan System AS, tilbyr en måte å fjerne både fukt og dårlig lukt i båten. Posene kan brukes også andre steder der behovet melder seg, som i treningsbagen, i sko, i garasjen, i bilen, på hytta eller campingvognen, der fukt ofte kan medvirke til dårlig lukt, hevder importøren.

Posene kan brukes flere ganger, men når kullet er mettet må posen luftes og tørkes. Det gjøres ved å legge posen i sola, gjerne utendørs om det er varmt.

Bambus kullpose leveres i fem forskjellige størrelser og farger, og koster fra kr. 50 pr. stk. For mer informasjon, se www.weecaravan.no

Sengetøy i bambusSengetøyet fra BadaBoom kommer i små hendige poser.

Bambus kan brukes til mer enn fuktbekjemping. Sengetøyet fra Badaboom ble grundig testet i vår reportasjebåt i sommer.

Det norske firmaet BadaBoom har spesialisert seg på import av bambusartikler. Bambusen har en rekke egenskaper som gjør tekstilene meget behagelige. Blant annet er fibrene myke som silke, samtidig som de hindrer vond lukt, midd og sopp. Bambusen er også et miljøvennlig materiale, ettersom bambusen vokser raskt og ikke trenger kunstgjødsel i produksjonen.

Etter 70 overnattingsdøgn i vår reportasjebåt i sommer, for det meste i bambussengetøy, har vi dannet oss en klar oppfatning av fordeler og ulemper med sengetøyet.

Behagelig Først og fremst er dette det mest behagelige sengetøyet vi noen gang har sovet i. Det er svalt, mykt og deilig, uten å bli klamt (slik silke og sateng gjerne gjør). Knutsen mener sengetøyet er litt for glatt, og våknet uten dyne to ganger, mens Larsen forsov seg med vilje to dager i strekk. To ting bør imidlertid endres før vi investerer i et nytt sett. Dynetrekket lukkes ved hjelp av små tau som må knyttes. Dette er tungvindt, og kan være irriterende om knutene går opp eller blir for stramme. Vi anbefaler knapper i stedet. Det andre minuset er prisen. Det koster 990 kroner for ett dynetrekk med tilhørende putevar. Da blir det kostbart å oppgradere med dobbelt sett i alle lugarer. Men uansett er dette et fantastisk deilig sengetøy som passer godt i båt. Info og bestilling: www.badaboom.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.