Fjern fukt med bambus

Bambus_kullpose.jpg

Bambuskullet har i følge den norske importøren en unik oppsugingsevne.
Bambuskullet har i følge den norske importøren en unik oppsugingsevne.

Fjern fukt med bambus

Bambusen har mange gode egenskaper. Noen av dem kommer båtfolk til gode.

At kull fra bambusplanten har en unik evne til lukt- og fuktfjerning, er en kjent sak i Kina. Men når kineserne bruker kull, er det i den vestlige verden mest vanlig å bekjempe uheldig odør med parfymebeholdere eller liknende produkter.

Bambuskull egner seg godt som lukt- og fuktfjerner fordi strukturen i kullet gjør at det samlet har en stor overflate hvor partikler kan feste seg. Det gir bambuskullet en effektiv ”oppsugende” egenskap, i følge Wee caravan.

Hold båten tørr I båten er fukt en konstant utfordring, og dårlig lukt under dekk er det ofte vanskelig å bli kvitt.

-Bambus kullpose, som nå lanseres av Wee Caravan System AS, tilbyr en måte å fjerne både fukt og dårlig lukt i båten. Posene kan brukes også andre steder der behovet melder seg, som i treningsbagen, i sko, i garasjen, i bilen, på hytta eller campingvognen, der fukt ofte kan medvirke til dårlig lukt, hevder importøren.

Posene kan brukes flere ganger, men når kullet er mettet må posen luftes og tørkes. Det gjøres ved å legge posen i sola, gjerne utendørs om det er varmt.

Bambus kullpose leveres i fem forskjellige størrelser og farger, og koster fra kr. 50 pr. stk. For mer informasjon, se www.weecaravan.no

Sengetøy i bambusSengetøyet fra BadaBoom kommer i små hendige poser.

Bambus kan brukes til mer enn fuktbekjemping. Sengetøyet fra Badaboom ble grundig testet i vår reportasjebåt i sommer.

Det norske firmaet BadaBoom har spesialisert seg på import av bambusartikler. Bambusen har en rekke egenskaper som gjør tekstilene meget behagelige. Blant annet er fibrene myke som silke, samtidig som de hindrer vond lukt, midd og sopp. Bambusen er også et miljøvennlig materiale, ettersom bambusen vokser raskt og ikke trenger kunstgjødsel i produksjonen.

Etter 70 overnattingsdøgn i vår reportasjebåt i sommer, for det meste i bambussengetøy, har vi dannet oss en klar oppfatning av fordeler og ulemper med sengetøyet.

Behagelig Først og fremst er dette det mest behagelige sengetøyet vi noen gang har sovet i. Det er svalt, mykt og deilig, uten å bli klamt (slik silke og sateng gjerne gjør). Knutsen mener sengetøyet er litt for glatt, og våknet uten dyne to ganger, mens Larsen forsov seg med vilje to dager i strekk. To ting bør imidlertid endres før vi investerer i et nytt sett. Dynetrekket lukkes ved hjelp av små tau som må knyttes. Dette er tungvindt, og kan være irriterende om knutene går opp eller blir for stramme. Vi anbefaler knapper i stedet. Det andre minuset er prisen. Det koster 990 kroner for ett dynetrekk med tilhørende putevar. Da blir det kostbart å oppgradere med dobbelt sett i alle lugarer. Men uansett er dette et fantastisk deilig sengetøy som passer godt i båt. Info og bestilling: www.badaboom.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Bowridere med sitteplasser forut har ikke fått norsk navn. Det har forsåvidt ikke RIB heller. Uansett: Capelli er tidlig ute med kombinasjonen av de to.
Når ting med O-ringer blir vanskelige å ha med å gjøre og går tregt, kan du forlenge livet til O-ringen med WD 40. Spraying av gummi over lengre tid mener mange kan føre til at gummien morkner.
Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.