Finnmaster går nye veier

Finnmaster_Pilot_7_0_b.jpg

Slik vil nye Finnmaster PILOT 7.0 se ut.
Utvider familien

Finnmaster går nye veier

Finnmaster vil denne høsten lansere et helt nytt familiemedlem, i form av en planende styrhusbåt på 6,6 meter.

PILOT 7.0 heter Finnmasters nye stolthet. Båten er en lettplanende farkost med mange bruksområder. Som fiske- og utfluktsbåt vil den trolig gjøre seg aller best. 

Båten er konstruert av Hjörvald Sundkvist, og det er ganske så aggressive og tøffe trekk vi ser i linjeføringen på nyheten. Blant annet har pilothousebåten fått negativt vinklede frontruter i styrhuset. Videre har konstruktøren hatt fokus på å få en mest mulig stabil båt ved fisking. Dette er løst ved å ha myebæring i akterskipet, samtidig som skrogvinkelen tiltar gradvis lenger forut, for å sikre gode sjøegenskaper i bølger.

Mye standardutstyrBåtens styrhus har sitteplass for fire personer, og køyeplass for to. I tillegg er det blitt plass til kjøleskap, minibysse med vann, samt et sjøvannstoalett. Som tillegg kan man velge dieselvarmer, om man ønsker å strekke sesongen og fortsatt ha det varmt og komfortabelt.

Mye er standard i den nye båten fra Finland. Puter, kjøleskap, kokeaparat og toalett er med i grunnpakka. Fra ekstrautstyrslista kan man blant annet velge baugpropell, utvendig styreposisjon, trimplan og fiskekum.

Fra 90-150 hkBåten er beregnet på motorer fra 90-150 hk, og vil med lengde og motorkraft bli en tøff utfordrer til blant andre Askeladden P66 Pilothouse, AMT 215 PH og diverse franske båter fra Beneteau og Jenneau. 

Pilothousebåten skal komplettere Finnmaster-familien som fra før av består av skjærgårdsjeeper, bowridere og daycruisere. Bobåtene i Oy Finn-Marin ivaretas av Grandezza-modellene. 

Finnmaster PILOT 7.0 skal etter planen være klar for visning allerede denne høsten. 

Fakta

CE-kategori: 

C

Produksjonsland: 

Finland

Lengde (meter): 

6.60

Bredde (meter): 

2.50

Vekt (kg): 

1 250

Drivstoff (liter): 

139

Max. antall personer: 

7

Motoreffekt fra (hk): 

90.00

Motoreffekt til (hk): 

150.00

Opplysninger: 

www.finnmaster.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.