Finnene fikk "Årets båt"-tittel

Finnene fikk "Årets båt"-tittel

Ingen av de norske båtene vant under kåring av "Motor Boat of The Year Award". Eneste nordiske vinner var finske Aquador 28HT. (13.01.09)

Windy 48 Triton og Oceancraft 760 var nominert til prisen "Motor Boat of the Year" i kategorien "Best Sportscruiser above 45ft" og "Best RIBs and Sportsboat", men nådde altså ikke helt til topps. Her er vinnerne i de øvrige kategoriene: 

RIBs and Sportsboats - Avon Adventure 580
Wheelhouse and Walkaround - Botnia Targa 44
Sportscruiser under 45ft - Aquador 28HT
Sportscruiser over 45ft - Princess V45
Flybridge under 50ft - Princess 50
Flybridge over 50ft - Fairline Squadron 55
Trawler and Aft Cabin - Beneteau Swift Trawler 52
Steel and Inland - Seamark 780C
Traditional and Retro - Mochi Dolphin 54
Custom Yacht over 70ft - Moonen 94 Alu

Utmerkelsen deles hvert år ut på bakgrunn av tester gjort av et dommerpanel bestående av jurymedlemmer fra båtmagasinene Motor Boat & Yachting, Custom Yachting og Motor Boats Monthly.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.