Ferretti sjøsetter stor nyhet

Ferretti sjøsetter stor nyhet

Den første Feretti 870 er nettopp sjøsatt. Se det lekre interiøret i den italienske perla.

Av Lars Kristian Larsen

Denne høsten blir det premiere på en stor nyhet fra Italienske Ferretti. 870 er som navnet røper 87 fot, og selvsagt spekket med luksus som man alltid finner i disse yachtene. Båten har fire lugarer, hvorav tre har dobbeltkøye, og en har to separate køyer. Båten utrustes med Med to tolvsylindrede MTU-motorer som totalt yter nesten 4000 hk. Det gir den 80 tonn tunge(69 tonn tørr) farkosten en toppfart på 32 knop. Marsjfarten er 27 knop, og aksjonsradiusen er beregnet til 358 nautiske mil, noe som tilsvarer omtrent sjøveien fra Kristiansand til Molde. Med en drivstofftankkapasitet på 7400 liter koster det 75 500 kroner å fylle opp tanken i Husnes båthavn.

Les også:
Her får du billigst drivstoff
Alle årets båtmesser

Yachten fra Ferretti skal vises frem for første gang under Cannes boat show 11-16 september.

Tekniske data – Ferretti 870
Lengde: 26,64 meter
Bredde: 6,26 meter
Dyptgående: 1,96 meter
Lugarer: 4 + 2 mannskapslugarer
Toppfart: 32 knop
Info: www.ferretti-yacht.com

 

(13.06.2012)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.