Feretti lanserer kjempeyacht

Feretti lanserer kjempeyacht

I januar lanserer Ferettigruppen sin nye juvel. Stoltheten fra Pershing måler hele 108 fot.

Av Lars Kristian Larsen

Ferettigruppen regnes som verdens største fritidsbåtprodusent med eierskap av ni forskjellige båtmerker. Herunder Riva, Mochi, Feretti Yachts , Itama, Bertram, CRN, Customline, Feretti Custom Line og Pershing. Det er sistnevnte som straks er klare for å lansere kjempeyachten Pershing 108.

Skroget er nå ferdig testet og lanseringen er satt til januar neste år.

Båten får fire gjestelugarer og tre besetningslugarer. Rederlugaren kan fås i tre forskjellige utførelser. Forøvrig kan det meste av innredning bestemmes av den som måtte ha lyst og råd til å bestille et slikt fartøy.

Bra fart
Standardversjonen kommer med tre dieselmotorer fra MTU. Hver av motorene gir 2600 hk. Dette er nok til å få yachten opp i en hastighet av hele 41 knop. Med bare en motor i drift rusler det i 11 knop med rekkevidde opp til 1070 nautiske mil.

Det er lagt stor vekt på trivesel på øverste dekk. Her finne en stor C-formet salong, bimini-topp, kjøleskap, grill og vask. På fordekket har man tilsvarende fasiliteter tilgjengelig. 

Mer info: www.ferettigroup.com

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.