Femte Squadron fra Fairline

Femte Squadron fra Fairline

Fairline gir en forsmak på sin nye modell Squadron 65. Dette blir den femte modellen i linja, som dermed vil bestå av båter fra 55 til 78 fot. (12.09.2008)

Av Therese Vågen

Yachten blir for første gang å se under neste års Southampton Boat Show, men Fairline viser allerede nå fram skisser av den nye 2009-modellen.

Flatt
I forhold til de tidligere modellene, skiller Squadron 65 seg ut med blant annet et helt dekk hvor alt er plassert på samme nivå. Uten høydeforskjeller på dørken ønsker Fairline å oppnå en større romfølelse. For første gang er også en Fairline-båt utstyrt med overvåkningskamera for større sikkerhet om bord.

Fire lugarer
Squadron 65 er utstyrt med fire lugarer, hvor midtlugaren benytter hele båtens bredde med stor dobbeltkøye. Dobbeltkøye er det også i frontpiggen, i tillegg til en sidelugar og en ”mannskapslugar” akter med to enkeltkøyer. Med fem baderom blir det også neppe krangling om morgenen.

Fullt utstyrt
Varm og kald dusj på badeplattformen, flybrigde med kjøleskap, ismaskin, grill, MP3 spiller, Ipod, blå stemningsbelysning, eget Fairline-servise i porselen, valgfrie tekstiler på interiøret og Ricaro-seter, er bare noe av hva Squadron 65 kan tilby. Med 2 x MAN V10 (1100 mph) dieselmotorer skal toppfarten ligge på rundt 34 knop.

Skulle du ha lommebok til å vurdere å kjøpe en slik båt, får du også egen personlig kundebehandler på kjøpetsom skal sørge for å gjøre overtagelsen mest mulig smertefri. Prisen på yachten er derimot ennå ikke satt.

Lengde: 19,96 meter
Bredde: 5,24 meter
Køyeplasser: 6-8
Dybde: 1,35 meter
Drivstofftank: 3.740 liter
Vanntank: 1.000 liter

Fairlne Sqaudron 65

Fairline Squadron 65

Fairline Squadron 65

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.