Familiebåtene dominerer på Lillestrøm

IMG_4627.JPG

CORMATE: Nye Utility 23 skal produseres både som hyggelig familiebåt og ekstrem fartsbåt.
CORMATE: Nye Utility 23 skal produseres både som hyggelig familiebåt og ekstrem fartsbåt.

Familiebåtene dominerer på Lillestrøm

På jakt etter ny båt? Eller bare lyst på en virkelighetsflukt? Alle årets aktuelle båter i Norge er samlet på to messer denne helgen. I Leangbukta i Asker er storbåtene på plass, mens messehallen på Lillestrøm er fylt med 360 båter i alle størrelser, de fleste dagsturbåter for familien. Mange vises i Norge for første gang.

Er du interessert i stor familiebåt, bør du også legge turen innom Leangbukta Maritime senter i Asker. Her er 60 båter utstilt. Alle Windys storbåter, Nimbus, Saga, Marex og blant mange flere er alle Bavaria-modellene på plass i utstillingshallene.
Vises for første gang
På Lillestrøm kan du stifte nærmere bekjentskap med den nye Bård Eker-båten Yamarin 81, med sitt spesielle Petestep-skrog. Oppsikt vekker også Egil Ranvigs verdensnyhet, en Cormate Utility 23. Den skal produseres både som «normal» familiebåt og som ekstrem fartsmaskin. Verdensnyhet har også Helge Duus med sin nye Ibiza 811, det nye flaggskipet fra Arendal.

FLAGGSKIP: Ibiza er på plass med premierebåten Ibiza 811.
FLAGGSKIP: Ibiza er på plass med premierebåten Ibiza 811.

Forsmak på sommersesongen
Det er flere spennende aluminiumsbåter, ikke minst AluVentre med sitt dekorerte skrog, Dracos sorte 27-foter, Nordkapps nye Ranger-serie og nykommeren Husky fra Finland. Sting presenterer for følrstre gang tre modller på det nye 610-skroget, en jeep, en daycruiser og en bowrider. Askeladden er på plass med nyheten C75.
En forsmak på årets båtsesong får du denne helgen, både i Leangbukta i Asker og på Lillestrøm.

Flere bilder i karusellen:

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Beslutningen om å beholde den nåværende grensen er i tråd med transport- og kommunikasjonskomiteens innstilling, og kom fram i Stortingsmøtet tirsdag, melder NTB.
Med en motorvekt på 6,5 kg og en batteripakke på 2,8 kg er EP Carry både lett å hanskes med og grei å stue bort. Lettest på markedet, hevder produsenten.
Her ser du den asymetriske løsningen med gangvei til soldekket forut.
Nye Beneteau Flyer 10 er bygd for solskinn, fart og hygge for opptil 11, men er langt fra dum som feriebåt for fire. Franskmennene kaster seg på påhengertrenden, så får fremtiden vise om dette er fremtiden, også for turbåtfolket.
Den nye allværsbåten, «Sting 600 PRO HT», vises for første gang på messen «Dra til sjøs» i Bergen/Sotra. Innendørsmessen vil bli avholdt i Straume Idrettspark 31. januar til 3. februar 2019.
Petter Andre Søreng, er leder for fritidsbåtseksjonen i Sjøfartsdirektoratet. (Foto: Torbein K.Gamst/Sjøfartsdirektoratet)
I 2018 registrerte Sjøfartsdirektoratet 23 omkomne ved bruk av fritidsfartøy i norsk farvann. Dette er seks færre enn i 2017, og det laveste tallet siden 2001, melder direktoratet på sine nettsider.
Her blir Nathan Rogers tatt ombord i RNLI-skøyta etter å ha bli slept "hjem" etter egen båt i 4,3 nautiske mil i iskalt vann i en time
Ferdig med dagens fiske satte Nathan Rogers kurs på autopiloten mot hjemmehavna, tok av redningsvesten og skulle flytte kraftblokka da en sjø sendte ham overbord. Han ble slept etter båten de drøye 4,3 nautiske milene til hjemmehavna og overlevde.
HUNDVÅG: Ulsnes Båt holder til i samme lokaler som bruktbåt- og servicepartner Shift Marine AS i Ulsnesveien 44 på Hundvåg.
BAVARIA styrker sin posisjon i Stavanger. Ulsnes Båt AS er ny forhandler, med investor Knut Tveit i spissen.
Hos ekspertisen blir en prosents forbedring på propelleffekt sett på som en kraftig forbedring. Sharrow propellens tester viser effektforbedringer på 9 - 15 prosent.