Familiebåtene dominerer på Lillestrøm

IMG_4627.JPG

CORMATE: Nye Utility 23 skal produseres både som hyggelig familiebåt og ekstrem fartsbåt.
CORMATE: Nye Utility 23 skal produseres både som hyggelig familiebåt og ekstrem fartsbåt.

Familiebåtene dominerer på Lillestrøm

På jakt etter ny båt? Eller bare lyst på en virkelighetsflukt? Alle årets aktuelle båter i Norge er samlet på to messer denne helgen. I Leangbukta i Asker er storbåtene på plass, mens messehallen på Lillestrøm er fylt med 360 båter i alle størrelser, de fleste dagsturbåter for familien. Mange vises i Norge for første gang.

Er du interessert i stor familiebåt, bør du også legge turen innom Leangbukta Maritime senter i Asker. Her er 60 båter utstilt. Alle Windys storbåter, Nimbus, Saga, Marex og blant mange flere er alle Bavaria-modellene på plass i utstillingshallene.
Vises for første gang
På Lillestrøm kan du stifte nærmere bekjentskap med den nye Bård Eker-båten Yamarin 81, med sitt spesielle Petestep-skrog. Oppsikt vekker også Egil Ranvigs verdensnyhet, en Cormate Utility 23. Den skal produseres både som «normal» familiebåt og som ekstrem fartsmaskin. Verdensnyhet har også Helge Duus med sin nye Ibiza 811, det nye flaggskipet fra Arendal.

FLAGGSKIP: Ibiza er på plass med premierebåten Ibiza 811.
FLAGGSKIP: Ibiza er på plass med premierebåten Ibiza 811.

Forsmak på sommersesongen
Det er flere spennende aluminiumsbåter, ikke minst AluVentre med sitt dekorerte skrog, Dracos sorte 27-foter, Nordkapps nye Ranger-serie og nykommeren Husky fra Finland. Sting presenterer for følrstre gang tre modller på det nye 610-skroget, en jeep, en daycruiser og en bowrider. Askeladden er på plass med nyheten C75.
En forsmak på årets båtsesong får du denne helgen, både i Leangbukta i Asker og på Lillestrøm.

Flere bilder i karusellen:

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.