Familiebåtene dominerer på Lillestrøm

IMG_4627.JPG

CORMATE: Nye Utility 23 skal produseres både som hyggelig familiebåt og ekstrem fartsbåt.
CORMATE: Nye Utility 23 skal produseres både som hyggelig familiebåt og ekstrem fartsbåt.

Familiebåtene dominerer på Lillestrøm

På jakt etter ny båt? Eller bare lyst på en virkelighetsflukt? Alle årets aktuelle båter i Norge er samlet på to messer denne helgen. I Leangbukta i Asker er storbåtene på plass, mens messehallen på Lillestrøm er fylt med 360 båter i alle størrelser, de fleste dagsturbåter for familien. Mange vises i Norge for første gang.

Er du interessert i stor familiebåt, bør du også legge turen innom Leangbukta Maritime senter i Asker. Her er 60 båter utstilt. Alle Windys storbåter, Nimbus, Saga, Marex og blant mange flere er alle Bavaria-modellene på plass i utstillingshallene.
Vises for første gang
På Lillestrøm kan du stifte nærmere bekjentskap med den nye Bård Eker-båten Yamarin 81, med sitt spesielle Petestep-skrog. Oppsikt vekker også Egil Ranvigs verdensnyhet, en Cormate Utility 23. Den skal produseres både som «normal» familiebåt og som ekstrem fartsmaskin. Verdensnyhet har også Helge Duus med sin nye Ibiza 811, det nye flaggskipet fra Arendal.

FLAGGSKIP: Ibiza er på plass med premierebåten Ibiza 811.
FLAGGSKIP: Ibiza er på plass med premierebåten Ibiza 811.

Forsmak på sommersesongen
Det er flere spennende aluminiumsbåter, ikke minst AluVentre med sitt dekorerte skrog, Dracos sorte 27-foter, Nordkapps nye Ranger-serie og nykommeren Husky fra Finland. Sting presenterer for følrstre gang tre modller på det nye 610-skroget, en jeep, en daycruiser og en bowrider. Askeladden er på plass med nyheten C75.
En forsmak på årets båtsesong får du denne helgen, både i Leangbukta i Asker og på Lillestrøm.

Flere bilder i karusellen:

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».