Fairline gir ny generasjon Targa et stort løft

Targa_53GT_Saloon.jpg

SALONG: Romslig styrhus som oser av luksus i nye Fairline Targa 53 GT.
SALONG: Romslig styrhus som oser av luksus i nye Fairline Targa 53 GT.

Fairline gir ny generasjon Targa et stort løft

Britiske Fairline tar begrepet luksus et steg videre med sin nye modell, Targa 53 GT, en båt hvor kundene har langt større påvirkningskraft på materialvalg og planløsninger enn tidligere.

Fairline representerer noe av det beste britene kan varte opp med innen båtbygging. I likhet med konkurrenter som Princess og Sunseeker dukker det stadig opp nye modeller. På båtmessen i Southampton ble det første eksemplaret i en helt ny generasjon Fairline lansert, den nye 53 fots Targa GT, en modell som i større grad enn tidligere åpner for kundens ønske om tilvalg og løsninger. Med den nye modellen løfter Fairline sitt Targa-konsept videre.
Kundetilpasset
Både den nye Targa 53 og varianten med flybridge, Squadron 53, bygger på det samme skroget.  Kunden kan for eksempel selv bestemme om bygga skal være i styrhuset eller under dekk.  Uansett løsning er det lagt hovedvekt på at passasjerer skal trives i de mange sosiale miljøene.  Salongen i tilknytning til akterdekket ligger på et lavere plan enn førerplassen. Båten er utstyrt med en elegant hardtop-løsning med elektrisk styrt glasstak.
Båten er utstyrt med tre lugarer med eksklusive køyeplasser. Materialvalg bærer preg av luksus og velstand.
30 knop
Standard er båten utstyrt med 2x Volvo Penta D1, hver på 675 hk. Det gir en toppfart på 30 knop. Stavanger Marinesenter opplyser at herligheten vil koste rett i overkant av 10 millioner kroner. Vi lar bildene tale for seg. Se bildealbum under.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.