Færre folk - mer salg

Færre folk - mer salg

LILLESTRØM: Tallene hittil viser at færre har lagt turen innom Sjøen for alle enn i fjor. Men utstillerne selger mer.

Av Therese Vågen

Etter besøkstallene å dømme etter messas åpningsdag fredag, så det ut til å kunne bli bra.

Men et strålende helgevær på Østlandet, sammen med den tradisjonsrike Kollen-helgen med prøve-VM og et besøkstall på 25.000 bare på søndagen, kan ha vært medvirkende årsaker til publikumssvikten på Lillestrøm. Så langt skal nedgangen i antall besøkende ligge på rundt 10 prosent i forhold til i fjor. Da besøkte 41.085 båtmessa. Likevel ser det ut til at årets Sjøen for alle blir en suksess for utstillerne. Flere melder om større interesse for båt enn i fjor, og salget skal også ha økt i forhold til fjorårets messe.

- Det som har skjedd hittil på messen er over all forventning både når det gjelder salg og utvist interesse. Vi har alltid forhåpninger til marked, men er realistske, men dette har vært utrolig spennende og givende. Dette er oppmuntrende og motiverende, sier Knut Heiberg-Andersen, administrerende direktør i Windy Boats. Også Erling Sande melder om meget bra salg.
- Enkelte produkter er vi langt over forventningene og dette reflekterer et skift i markedet som vi har sett den siste tiden. Blant annet er våre speedsjarker veldig populære.

Askeladden Boats AS merker også at markedet er i ferd med å snu. 
- Det er stor interesse blant kundene og det kjøpes båter på Sjøen for alle nå. Spesielt nisjeproduktene selger best på denne messen for oss. Et eksempel på dette er Askeladden P66 Pilothouse som har fått en fantastisk mottagelse fra både kunder og besøkende forhandlere fra hele landet. Her på messen har våre forhandlere solgt utrolig godt og vi ser at markedet for båter i pilothouse klassen nå er populære over hele landet.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.