Få ditt eget bobleanlegg

Få ditt eget bobleanlegg

Dette multifunksjonelle bobleanlegget gir beskjed om at båten synker – eller varsler deg om innbrudd.

Pressemelding

Mange har båten i sjøen vinterstid, men ikke alle har tilgang til et bobleanlegg ved brygga som holder skroget is- og skadefritt vintersesongen igjennom. Wee Marine AS har funnet en smart løsning på utfordringen ved å konstruere et lite og personlig bobleanlegg som både er rimelig i innkjøp og lett å montere.

Fjernstyrt
Bobleanlegget isFRI består av en luftpumpe med en 1,1 kW elektromotor som pumper luft igjennom et rør fire meter under vannlinjen til båten. Pumpen er termostatstyrt, noe som gjør at den slår seg på automatisk når omgivelsene blir kjølige nok.

Men det smarteste ved dette systemet er at det kan fjernstyres: Med få tastetrykk på mobilen kan anlegget slås av eller på uansett hvor du befinner deg. Du kan også motta tekstmeldinger om ute og innetemperatur i båten.

Alarm
Det personlige bobleanlegget kan også monteres med alarmfunksjon som er utviklet i samarbeid med norske Sikom AS: dersom det oppstår en lekkasje i skroget, registreres dette av sensorer og du får et sms-varsel på din mobiltelefon. Det samme skjer dersom noen prøver å bryte seg inn i båten.

Tørt om bord
At båten er fuktig og kald vinterstid er selvsagt et vanlig problem. Mange har egne varmeapparater gående ubevoktet for å løse kuldeutfordringene, men med isFRI er problemet løst: Pumpen gir fra seg varme på rundt 0,9 kW når den er i bruk, samtidig som den suger ut den fuktige luften under dekk. Dermed har du også fjernstyrt antifukt-og varmeanlegg i båten din.

Lanseres på messe
Med lavt strømforbruk er isFRI bobleanlegg ikke bare et godt alternativ for private båteiere, men også for store båtforeninger som vil unngå betydelige strømutgifter under vintersesongen.

Den nye oppfinnelsen vil ha premiére under båtmessen Dra til Sjøs i Bergen den 17.februar. Komplett anlegg koster fra 12 900 eksklusiv slangepakken.

Mer info: www.wee-marine.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.