Få din egen Bond-båt

Få din egen Bond-båt

Nå kan du kjøpe din egen James Bond-båt - i Drammen. Glastron-båten er produsert i 55 nummererte eksemplarer.

Av Lars Kristian Larsen

I James Bond-filmen Live and let die fra 1973 ble det brukt hele 26 Glastron GT-150 for å filme den intense båtjakta der Bond rømmer fra Dr.Kanangas menn. 17 av de 26 eksemplarene ble ødelagt, flesteparten av dem i forsøket på å få til det perfekte svevet over land (lille bildet over). 90 hester på akterspeilet var maks for denne båten i 73, men for å få et røffere utseende ble båtene overmotorisert med 135-hesteren fra Evinrude.

Nå kan Bond-fans og retroglade båtfolk få en splitter ny etterligning av bond-båten.
I Anledning Glastrons 55-årsdag er det laget 55 nummererte båter av GT 160 CB (closed bow). Denne retroinspirerte farkosten kommer i to spreke farger. Enten som sort/rød eller orange/hvit. Bakken motor i Drammen har fått inn båt nr 10 og 11 av de 55 båtene som er laget. En i hver farge. Disse selges med Mercury 115 Optimax Pro, en amerikansk Mercury-modell som er hakket hvassere enn den vanlige Optimaxen.


LED: Foran vindskjemen er det montert LED-lys på begge sider. En artig detalj.

Innvendig har båten teppe på dørken og sofa i hele båtens bredde akter. Interiøret og dashbordet bærer preg av å være inspirert av klassiske amerikanske biler, med store instrumenter og lekkert ratt. I hanskerommet er det montert en Sony-stereo og to koppholdere. Under fordekket er det bra med stuverom for vannski og wakeboard.


Glastrons retroracer finnes også i sort og rød.

Tekniske data Glastron GT160 CB
Lengde: 503 cm
Bredde: 213 cm
Vekt: 589 kg
Maks antall passasjerer: 6
Maks motor: 115 hk
CE-kategori: C
Pris: 269.900
Info: www.bakkenmotor.no
 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.