Enda lettere

Bilde mercury.JPG

MERCURY: Ny og lettere 115 hk.
MERCURY: Ny og lettere 115 hk.

Enda lettere

Det er kamp om å presentere nyheter på påhengerområdet. Alle produsentene presenterer en nyvinning som skal være veldig mye bedre enn den forrige modellen.Yamaha har kommet med en ny 115-hester, og Mercury har også en blodfersk 115-hester.

Den nye Mercuryen er en firesylindret 2,1-liter som  har en tørrvekt på bare 163 kg. som også er lettere enn OptiMax-versjonen. Den leveres også i 100 hk-versjon og 80 hk-versjon.

I følge Mercury har den nye motoren 23 prosent mer dreiemoment og leveres også i såkalt CT-versjon (Command Thrust) som erstatter BigFoot-begrepet. Det vil si at undervannshuset er kraftigere dimensjonert enn standardhuset med tanke på litt tyngre båter. Denne motoren kan også leveres med motroterende propellere. Mercurys skryteliste er blant annet slik: Lavere ventilfriksjon, forbedret inntaksmanifold, mer hydrodynamisk undervannshus som gir 15% mindre friksjon. "SmartStart" som forhindrer at man engasjerer startmotoren når motoren allerede går.  Tomgangsdemping og mer støysvak trim samt ny klutsj for myk giring.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.