Enda en variant av XO 270

XO 270 RS Front Cabin OB single Evinrude G2.png

TØFFING: Den store og robuste XO 270 RS Front Cabin klarer seg med én motor med stort dreiemoment.
TØFFING: Den store og robuste XO 270 RS Front Cabin klarer seg med én motor med stort dreiemoment.

Enda en variant av XO 270

Nå kommer XO 270 RS Front Cabin også med én utenbordsmotor og spesielt tilpasset Evinrudes nye G2-serie.

Finske XO har valgt å lage enda en variant av sin XO 270 RS Front Cabin Outboard, denne gang tilpasset én utenbordsmotor. I følge produsenten skal dette være en perfekt match med tanke på Evinrudes nye G2 serie som byr på det desidert største dreiemomentet i klassen.
Båten vises i disse dager for første gang på Hanseboot i Hamburg. Båten hadde premiere i Düsseldorf januar i år, men med innenbordsmotor. På vårparten kom utgaven tilpasset to utenbordsmotorer. Det tekniske designet på båten som nå lanseres er basert på XO 270 RS Cabin modellen. Med 8-10 personer ombord skal båten i følge produsenten ha en marsjhastighet på 25 – 30 knop.
-XO 270 RS Front Cabin OB, utstyrt med én motor, vil nå ut til en helt ny kundegruppe fordi den blir rimeligere, sier salgs- og markedssjef, Calle Nyman, men prisen er ennå ikke fastsatt.
XO Boats utvider modellprogrammet kontinuerlig. På Grand Turismo-utstillingen i Stockholm i november vil det bli lansert én-motor versjonen av XO 270 RS Cabin OB.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.