Enda en nyhet fra Askeladden

Enda en nyhet fra Askeladden

Askeladden er virkelig på offensiven denne våren. Nå annonserer de enda en nyhet - bygget på skroget fra daycruiseren C62.

Av Lars Kristian Larsen

-Alle verdens bilprodusenter arbeider nå med plattformtenkning d.v.s. utvikling av et optimalt ”understell” som deretter får ulike påbygg ut fra kjøpergrupper og bruksområder, skriver markedssjef Leif Bergaas i en pressemelding.

På det gode skroget fra C62 Cruiser er det nå bygget en ny versjon, som har fått navnet C62 X-over. Forskjellen på de to modellene er i første omgang at vindskjermen er trukket forover, for å gi en større uteplass.

Den nye og romslige løsningen skal gi mulighet for å "ommøblere" dekksarealet slik du selv ønsker.

-Sete- og puteløsningene representerer virkelig nytenkning. Disse kan arrangeres som alt fra solseng til partykrok med bord og U-sofa, eller enkel sittebenk akter som gir ekstra dekksplass til for eksempel fiske, vannsport eller annen aktivitet, skriver Askeladden.

Båten er i likhet med C62 Cruiser konstruert for motorer inntil 150 hk, og har fartspotensiale på 33 knop. Også i den nye versjonen finnes den smarte kalesjegarasjen som gjemmer bort kalesjen når den ikke er i bruk.

Video av Askeladden C62 Cruiser:


Havnepresenning, instrumenter, hydraulisk styring, puter og lensepumper er annet standardutstyr.

Askeladden har på ingen måte ligget på latsiden den siste tiden. Flere nyheter vil bli presentert for publikum på Sjøen for alle. Blant disse er familiebåten P66 Weekend (les test i aprilnummeret av båtmagasinet) og den lille RIB-en P65 RIB.


Askeladden P66 Weekend. FOTO: Lars Kristian Larsen


Askeladden P65 RIB. FOTO: Lars Kristian Larsen

www.askeladden.no

(16.02.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.