En helt ny Saga

En helt ny Saga

Saga 365 er en helt ny båt utviklet fra bunnen av. Etter planen skal nyheten lanseres i mars/april neste år.

Av Lars Kristian Larsen

*Det er utvilsomt en spennende nykommer Saga Boats AS er i ferd med å fullføre fra sine lokaler i Selje. Saga 365 er ikke basert på et eksisterende skrog, men er nyutviklet fra kjøl til mast.

-Her er alt er nytt, sier administrerende direktør i Saga boats, Sølve Refsnes til Båtmagasinet.

Men selvsagt har utviklerne tatt med seg det beste fra tidligere modeller. Trolig vil man derfor se mange klassiske Saga-løsninger også i den nye 365-en. Den nye modellen blir en bakveggbåt med lukket salong og stort akterdekk. Allerede av tegningen kan vi se at Saga har strammet opp linjene og latt formspråket sitt gjennomgå en diskrét modernisering.

Les også: Saga 385 - Staselig flaggskip


Saga 365

Mer fart
-Skroget er en mellomting mellom et halvplanende og et planende skrog, forteller Refsnes.

Båten får mindre kjøl og bredere chine for å gi høyere fart og bedre stabilitet. Med en Volvo Penta D6 435 skal båten klare opp mot 30 knop på topp. Om vi ser 30-tallet på knopmåleren er det i så fall helt nye takter fra produsenten som er best kjent for sine halvplanende skrog med fartspotensiale på rundt 20 knop.

-Det er en båt som skal appellere til de som har for eksempel en 315 i dag, sier Refsnes.

Planen er å lansere den nye modellen i mars/april 2012. Men før den tid vil det bli premiere på en annen nyhet fra Saga. 320 Sun Top er ventet allerede i februar neste år.


Saga 320 SunTop

Vi kommer tilbake med mer informasjon om begge modellene.

Se flere bilder på www.sagaboats.no

(30.11.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.