Elegante svensker

Elegante svensker

Svenske Delta kommer nå med en ny åpen 26-foter, og lanserer samtidig planer om en barsking på hele 80 fot.

Av Lars Kristian Larsen

Siden oppstarten i 2003 har Delta powerboats tatt frem fem ulike modeller. Alle modellene deler det kompakte lave designet, men har ulik lengde og bredde. 29, 34, 40 og 54 er alle tegnet av Lars Modin. I år kommer nyheten Delta 26 Open (bildet under), som er den første åpne modellen i Delta-flåten. Denne er tegnet av Ted Mannerfelt og skiller seg ut med en snorrett baug og meget kantete linjer. Båten får en Volvo Penta D3 220 som standard. Da er toppfarten 38 knop. Hele 47 knop oppnås med bensinmotoren Volvo Penta GXi på 320 hk.


RETT BAUG: Ted Mannerfelt står bak de kantete linjene i Delta 26 Open.

2400 hk
Frem til nå har 16 meter lange Delta 54 vært største båt i flåten. Men det er bare snakk om ett års tid før et nytt skip gjør 54-foteren til en dverg. Delta 80 blir en skikkelig bamse som måler 24 meter fra baug til badeplattform. Den er seks meter bred og bygget i vakiminjisert karbonfiber. Derfor blir den meget lett (og solid) i forhold til størrelsen. Det er ingen snekkemotorer som får plass i 80-foteren. I motorrommet skal det stå to Volvo Penta IPS 1200 (D13). Hver av motorene yter 1200 hester og har sylindervolum på 13 liter. Båtene får også Volvos pod-fremdrift, IPS.
Toppfarten er beregnet til 38 knop, mens marsjfarten skal ligge rundt 30 knop i den nye båten.


BAMSE: Delta 80 blir en svær farkost på 24 meter.

Båten får tre lugarer, hvorav en VIP-lugar. Alle lugarene får eget toalettrom med dusj. Ellers utrustes båten med air-condition, sentralstøvsuger og gyrostabilisator. Akter finnes garasje for vannscooter og hydraulisk badeplattform for heving og senking av scooteren.

Byggingen er i gang, og første båt skal leveres til kunde sommeren 2013.

Les mer: www.deltapowerboats.se

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.