Ekstrem råtass i tre

Ekstrem råtass i tre

Med en av de skarpeste bunnviklene som noen gang er laget vekker den nye trebåten til Sea King oppsikt. (25.07.2008)

Av Dag Pike/Therese Vågen

Motorbåten med det spektakulære skrogdesignet er for tiden under konstruksjon ved båtverftet i Essex, England. Til og med før den første modellen har forlatt verftet har Sea King allerede 14 bestillinger på blokka.

Ekstrem
Skroget har blitt utviklet i eget hus, og er i utgangspunktet et dypt V-bunnskrog. Det spesielle er derimot at dette er en av de skarpeste bunnvinklene som noen gang er laget, med en vinkel på hele 45 grader! Fra kjølen flater skrogbunnen ut mot overgangen til skrogsiden (chinet). Stevnen er nesten vertikal med bare en svak innsving mot vannlinjen der den møter kjølen.

Råtass
Motorkraft er to C9 Acert dieselmotorer fra Caterpillar, som sørger for 1200 hestekrefter. Toppfarten på den 17 meter lange båten skal ligge på rundt 60 knop. Den første modellen skal nå leveres til Monaco, der den garantert kommer til å skille seg ut – selv blant den imponerende båtparken som allerede finnes i det lille fyrstedømmet.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.