Egen Coronet-klubb i Norge

CIMG1396.JPG

CORONET: Mange lekre Cornet-båter samlet på Vestre Bolærne.
CORONET: Mange lekre Cornet-båter samlet på Vestre Bolærne.

Egen Coronet-klubb i Norge

Den internasjonale Coronet Yacht Club er en av de mest profesjonelle båtklubber for entusiaster fra hele verden. Nå har også Norge fått en egen avdeling og Ole Kristian Moen er leder.

Få båter har så mange entusiaster verden over som Coronet. Mange godt tilårskomne båter er i daglig bruk og mange fremstår som godt vedlikeholdte og restaurerte. Coronet har nærmest fått et ikonstempel i båtmiljøet. Nå har entusiastene også «organisert» seg med egen klubb i Norge, og målet er å få med alle som har et brennende hjerte for den danske klassikeren.Det danske båtverftet i Vordingborg produserte over 1000 Coroneter på 1960 og 1970-tallet.

FLAGGSKIPET: 38 Meditierraean sammen med den klassiske 32 Oceanfarer.
FLAGGSKIPET: 38 Meditierraean sammen med den klassiske 32 Oceanfarer.

1100 medlemmer
Den internasjonale Coronet Yacht Club har over 1100 medlemmer fra 15 land. Ole Kristian Moen er valgt inn som medlem i Coronet Yacht Club. Flere Coronet-eiere har i mange år hatt en god relasjon til klubben i Sverige. I januar var åtte norske båteiere med på det svenske klubbtreffet i Göteborg. Det var her det ble besluttet at også Norge skulle få sin egen klubb.
SOSIALT: "Coronet-familien" samlet til treff på Vestre Bolærne.
SOSIALT: "Coronet-familien" samlet til treff på Vestre Bolærne.

Kunnskap og vern
-Ideen med Coronet-klubben er å spre kunnskap og verne om de gjenværende eksemplarene av den klassiske danske båten. Den Norsk avdelingen er lagt under Coronet Yacht Club, sier Moen på telefon fra sin 32 fots Cornonet, for øyeblikket godt fortøyd i Smögen.
Den første samlingen i den nye norske avdelingen fant sted i Jensesund på Vestre Bolærne tidligere i juli. Her var 10 flotte båter på plass, én 38 Meditierraean, åtte 32 Oceanfarer e og én 21 fots daycruiser.
Det sosiale viktig
I referatet fra treffet går det tydelig frem at det sosiale er viktig, både for barn og voksne, men den gode båtpraten hører absolutt med. Klubbmedlemmene benyttet også anledningen til en omvisning i forsvarsanlegget på Østre Bolærne. I verkstedet ble det stor felles grillkveld, med utdeling av flotte premier fra Volvo Penta og Coronet. Volvo Penta-forhandler i Fredrikstad, Ragnar Ringstad, sponset kveldens musikk. Treffet ble avsluttet med omvisning i båtene.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.