Egen båtmesse i Asker under Sjøen for alle

leangbuktasfa.jpg

ASKER OG LILLESTRØM: Alle aktørene i Leanbukta samler seg om egen messe, samtidig som de deltar på Sjøen for Alle på Lillestrøm. Her Bavarias Lars-Erik Solvang og May Len Stensaker sammen med prosjektleder Andreas Ljones.
ASKER OG LILLESTRØM: Alle aktørene i Leanbukta samler seg om egen messe, samtidig som de deltar på Sjøen for Alle på Lillestrøm. Her Bavarias Lars-Erik Solvang og May Len Stensaker sammen med prosjektleder Andreas Ljones.

Egen båtmesse i Asker under Sjøen for alle

Samtidig som Sjøen for alle arrangeres på Lillestrøm i mars, vil alle sentrale båtaktører i Leangbukta har sin egen båtmesse i Asker. Likevel vil Leangbukta Maritime Senter ha en felles paviljong med utvalgte nyheter på Lillestrøm.

Sjøen for Alle flagger dette nye samarbeidet i en pressemelding i dag. Det opplyses at besøkende  kan vente seg flere premierer  på Lillestrøm til våren. Både Bavaria, Marex, Saga og Windy vil være representert, sistnevnte med sin nyhet Marex 375.
Alle modeller vises i Asker
– Vi er glade for å ha Norgespremiere på vårt nye flaggskip Marex 375 på Sjøen for alle. Dette blir vår største modell til nå, og et godt tilskudd til vår eksisterende modellportefølje som vi viser i sin helhet i Leangbukta Maritime Senter, sier Thomas Aalrud i Marex Boats.
Glad for samarbeidet
– For oss i teamet bak nye Sjøen for alle ser vi veldig positivt på at Leangbukta velger å komme med sine premierer til Lillestrøm. Deres produkter er i tråd med hva vi ønsker å tilby i den mer eksklusive B-hallen. Vi ser et behov blant mennesker om å få komme til et sted der man kan få lov til å drømme seg bort - en arena vi har kommet nærmere gjennom å inngå et samarbeid med Leangbukta, forteller prosjektleder Andreas Ljones i Norges Varemesse og Sjøen for alle. Som kjent flytter messen tilbake til Lillestrøm.
Komplett utstilling bare 30 minutter unna
– Å kombinere premierer, nyheter og spennende aktiviteter på Sjøen for alle-messen samtidig som vi kan tilby tilreisende en komplett Bavaria-utstilling bare tretti minutter unna, er en ypperlig kombinasjon for båtinteresserte kunder, sier Lars-Erik Solvang i Bavaria Motorbåt Norge.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.