Dette kameraet tåler "alt"

Dette kameraet tåler "alt"

Det nye Tough-kameraet fra Olympus lever opp til navnet sitt. Det tåler både dypt vann og fall fra to meter.

Av Lars Kristian Larsen

Olympus TG-1iHS er siste nytt fra den japanske kameraprodusenten. Nyheten er vanntett ned til 12 meters dyp (IPX8), og tåler dropp fra to meters høyde. Skulle du være uheldig å legge fra deg en ambolt oppå kameraet, burde det gå bra så lenge denne veier under 100 kilo. I tillegg kan du ta det med deg kameraet om vinteren, da huset tåler 10 minusgrader.

Lyssterkt

Men det er ikke bare tøffheten som imponerer med det nye kameraet. Linsa med brennvidde på 25-100mm er svært lyssterk med sin største blender på f2. Denne blenderverdien oppnås riktignok kun på full vidvinkel. Med telefunksjon er blenderåpningen f4.9.

Ønsker man mer zoom eller mer vidvinkel finnes det både fisheye- og telelinse-konverter som kan monteres på kameraet.  Sistnevnte gir kameraet 43-170mm brennvidde.

Tøffingen fra Olympus har innebygget GPS, dybdemåler og kompass. Oppløsningen er 11,8 megapiksler og prisen er satt til 3699 kroner.

Mer info: www.olympus.no

Andre funksjoner:
- 4x optisk zoom
- f2.0 høyhastighets linse
- 12 megapiksler bakgrunnsbelyst CMOS
- TruePic VI bildeprosessor
- iHS Technology
- Svakt Lys Mode
- Super Sports Mode
- Super makro innstilling
- 1080p full HD film og HDMI kontroll
- Multi-motion Movie IS
- GPS og elektronisk kompass
- 7.6cm/3.0" 610,000 dot OLED
- Dual Image stabilisator
- Magic Filter Film og/eller Stillbilder
- HDR Justering av bakgrunnslys
- Avansert iAuto og AF Tracking
- Ansiktsgjenkjenning og Avansert SAT
- Super oppløslig zoom
- 3D fotograferings modus
- Beauty Make-up Modus
- Kjæledyrgjenkjenning modus
- Panoramafunksjon innebygget i kameraet
- Tap kontroll
- Manometer
- LED Illuminator
- Eye-Fi kortkompatibilitet
- Photo surfing og [ib] software
- USB-batteriladning
- Kamerahus i metall

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.