Det råeste innen båtstereo

Det råeste innen båtstereo

Fusion har lenge vært helt i tet når det gjelder stereoanlegg til båtbruk. Nå er deres mest avanserte stereo noensinne offisielt lansert.

Av Lars Kristian Larsen

Fusions nye 700-serie har NMEA2000-port som gjør at den kan kobles til de fleste av dagens kartplottere.
Da kan musikken styres fra plotteren ettersom NMEA200-protokollen sender data begge veier. Marinestereoen har også Ethernet-port som kan kobles til en ruter (bildet t.h). På den måten kan man styre musikken fra en iPhone eller Android-enheter trådløst. Det er også mulig å se video på kartplotteren, fra telefonen, via stereoen. Det vanntette stereoanlegget kan også leveres med innebygd DVD-spiller.

Fusion 700-serien har en 2,7" LCD-skjerm (320x240 px) som viser hva som spilles og hvilken kilde som er valgt. Men spilleren kommer først til sin rett når den kobles til en kartplotter via Fusion-link, som er Fusions eget nettverk bygget på NMEA2000. Da kan musikken styres fra kartplotteren. Akkurat det har vi sett før. Men det man imidlertid ikke har sett før er at stereoen kan kobles til en r(o)uter for å hente inn musikk og film trådløst fra en egen Fusion-app tilgjengelig i App-store og for Android-telefoner. Appen gir avansert styring av musikksystemet. Blant annet kan man styre volumet individuelt for de ulike områdene i båten (dersom man har mange høytalere) Man kan for eksempel dempe musikken helt i styrhussalongen, for å kjøre fullt volum på flybridgen.

700-forsterkeren har ellers en egen USB-docking i front for avspilling av MP3-filer. Den har også innebygget FM/AM-radiomottaker, i tillegg til VHF-tuner for mottak av værinformasjon.

DAME-nominert
Fusion ble nylig moninert til den presisjetunge DAME-prisen som deles ut på METS, som er verdens største utstyrsmesse for båt. Prisen er satt til 450 dollar for CD-versjonen, mens DVD-versjonen koster 150 dollar mer. Fjernkontroll til de ulike lydsonene om bord koster 190 doller.
Med dagens dollarkurs tilsvarer prisen 2500 kroner for CD-versjonen, mens DVD-versjonen er prissatt til 3300 kroner. Sannsynligvis vil norske priser være en del høyere.

Les mer hos:  www.fusionelectronics.com

(31.08.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.