Designpris til Regatta?

Explorer campaign_utenlogo_.jpg

Retro-Refleksivt materiale kaller Regatta yttermaterialet i deres nye vest som blir en kjemperefleks når man lyser på den i mørket. (Foto: Produsent/Tony Hall)
Retro-Refleksivt materiale kaller Regatta yttermaterialet i deres nye vest som blir en kjemperefleks når man lyser på den i mørket. (Foto: Produsent/Tony Hall)

Designpris til Regatta?

Norske Regatta AS som produserer rednings-/flytevester er nominert til en prestisjetung designpris for sin nye flytevest.

Det er juryen i den prestisjetunge DAME-award (Design Award Marine Equipment) som har nominert Regattas vest.
Vesten ser ut som en vanlig boblevest, er komfortabel som et vanlig fritidsplagg, flyter og kan lyses opp i mørket. Vesten vil ikke bare holde deg flytende, og virke beskyttende mot nedkjøling i vann. Den vil også gi en helt unik synbarhet, spesielt når mørket faller på, og man lyser mot vesten. Da vil hele vesten reflektere lyset, som vil være viktig både under vanlig ferdsel ved og på sjøen, og spesielt i en redningssituasjon der tidsfaktoren er avgjørende med tanke på mulighet for berging og overlevelse, skriver Regatta selv om sin oppfinnelse. Yttermaterialet i vesten kaller man for Retro-refleksivt. Det ser ut som et helt vanlig materiale i dagslys, men blir nærmest som en kjemperefleks når man lyser på den i mørket.
DAME-award deles ut på METS 2015 (Marine Equipment Trade Show). Arrangementet arrangeres hvert år i Amsterdam, og er verdens største marine utstyrsmesse. Messen samler rundt 1400 utstillere og er et sentralt møtested for bransjen, og hvert år arrangeres det ulike konferanser, seremonier og kåringer - blant annet DAME Award.
110 produkter var innmeldt og 51 er nominert fra i alt 24 nasjoner. Prisen er en viktig bransjepris på utstyrssiden og juryen har stor faglig tyngde og er sammensatt fra hele verden. De skal velge en vinner i totalt 7 kategorier, og en totalvinner. Norske produsenter har også tidligere år gjort det skarpt i DAME-award. Blant annet vant Sleipner i 2013, og Kebony var nominert i 2010. I 2012 var Engbos truster og Ertecs Soft Top nominert. 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.