Derfor hersker optimismen

Buster Magnume.jpg

OPTIMISME: 265 båter, mange nyheter, preger "Båter i sjøen" på Aker brygge denne helgen.
OPTIMISME: 265 båter, mange nyheter, preger "Båter i sjøen" på Aker brygge denne helgen.

Derfor hersker optimismen

Båtbransjen seiler i medvind, sier admiralen i NORBOAT, Leif Bergaas, og gir en kort oppsummering for hvorfor optimismen fortsatt hersker.

Årets utgave av «Båter i sjøen» har 265 fritidsbåter fortøyd i det publikumsvennlige bryggeanlegget på Aker brygge. 40 nyheter er på plass, og mye nytt på elektronikkfronten.
God produktutvikling
-Det er gledelig å se hvordan produsenter har tatt tak i sin produktutvikling. Innovasjon og nytenkning må til for å holde publikumsinteressen på topp, slår han fast. Båtbyggerne har ikke ligget på latsiden de siste årene. Stadig dukker det opp båter med bedre egenskaper, raffinert design og praktiske løsninger.
-Vi har all mulig grunn til å være stolte av våre medlemmer, sier han
Godt vær
Båtbransjen har uten tvil fått god drahjelp av det gode sommerværet de siste par årene. Det så mørkt ut for årets sesong, men til tross for vind og regn har det vært et godt sjøliv, og gode sommeruker på høsten gjorde sitt til å gi sesongen en god karakter tross alt.
Bortfallet av hk-avgiften
Men været alene er ikke nok til suksess for en konkurranseutsatt bransje. Bortfallet av hk-avgiften, en viss lemping av vannscooterreglene og lav rente har utvilsomt også positiv effekt. Selv om lav rente i seg selv ikke er noe godt tegn for norsk økonomi, gjør den båtkjøp mulig.
Godt salg av dagsturbåter
-Vi ser jo at båter mellom 4 og 7 meter, de typiske dagsturbåtene, gjør det bra. Vi tror mange har valgt en noe rimeligere og nøktern båt for å stramme litt inn på livreima, men det bortfall av arbeidsplasser og skylaget over oljeinstallasjonene, har ikke tatt båtgleden fra folket på Vestlandet, sier han.
-Men også storbåtene selger bra, særlig anerkjente og kurante merker, med produsenter og importører som kan vise til historie og kontinuitet. «Døgnfluene», de som jakter på rask profitt, eksisterer knapt nok i det markedet som råder i Norge for tiden, slår han fast.
NORBOAT regner med godt båtsalg i år og det er ventet minst 14.000 besøkende til «Båter i sjøen» på Aker brygge frem til stengetid søndag kl. 18.
I bildekarusellen under kan du se noen av nyhetene som denne helgen ligger fortøyd på Aker brygge.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.