Derfor hersker optimismen

Buster Magnume.jpg

OPTIMISME: 265 båter, mange nyheter, preger "Båter i sjøen" på Aker brygge denne helgen.
OPTIMISME: 265 båter, mange nyheter, preger "Båter i sjøen" på Aker brygge denne helgen.

Derfor hersker optimismen

Båtbransjen seiler i medvind, sier admiralen i NORBOAT, Leif Bergaas, og gir en kort oppsummering for hvorfor optimismen fortsatt hersker.

Årets utgave av «Båter i sjøen» har 265 fritidsbåter fortøyd i det publikumsvennlige bryggeanlegget på Aker brygge. 40 nyheter er på plass, og mye nytt på elektronikkfronten.
God produktutvikling
-Det er gledelig å se hvordan produsenter har tatt tak i sin produktutvikling. Innovasjon og nytenkning må til for å holde publikumsinteressen på topp, slår han fast. Båtbyggerne har ikke ligget på latsiden de siste årene. Stadig dukker det opp båter med bedre egenskaper, raffinert design og praktiske løsninger.
-Vi har all mulig grunn til å være stolte av våre medlemmer, sier han
Godt vær
Båtbransjen har uten tvil fått god drahjelp av det gode sommerværet de siste par årene. Det så mørkt ut for årets sesong, men til tross for vind og regn har det vært et godt sjøliv, og gode sommeruker på høsten gjorde sitt til å gi sesongen en god karakter tross alt.
Bortfallet av hk-avgiften
Men været alene er ikke nok til suksess for en konkurranseutsatt bransje. Bortfallet av hk-avgiften, en viss lemping av vannscooterreglene og lav rente har utvilsomt også positiv effekt. Selv om lav rente i seg selv ikke er noe godt tegn for norsk økonomi, gjør den båtkjøp mulig.
Godt salg av dagsturbåter
-Vi ser jo at båter mellom 4 og 7 meter, de typiske dagsturbåtene, gjør det bra. Vi tror mange har valgt en noe rimeligere og nøktern båt for å stramme litt inn på livreima, men det bortfall av arbeidsplasser og skylaget over oljeinstallasjonene, har ikke tatt båtgleden fra folket på Vestlandet, sier han.
-Men også storbåtene selger bra, særlig anerkjente og kurante merker, med produsenter og importører som kan vise til historie og kontinuitet. «Døgnfluene», de som jakter på rask profitt, eksisterer knapt nok i det markedet som råder i Norge for tiden, slår han fast.
NORBOAT regner med godt båtsalg i år og det er ventet minst 14.000 besøkende til «Båter i sjøen» på Aker brygge frem til stengetid søndag kl. 18.
I bildekarusellen under kan du se noen av nyhetene som denne helgen ligger fortøyd på Aker brygge.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».