Derfor hersker optimismen

Buster Magnume.jpg

OPTIMISME: 265 båter, mange nyheter, preger "Båter i sjøen" på Aker brygge denne helgen.
OPTIMISME: 265 båter, mange nyheter, preger "Båter i sjøen" på Aker brygge denne helgen.

Derfor hersker optimismen

Båtbransjen seiler i medvind, sier admiralen i NORBOAT, Leif Bergaas, og gir en kort oppsummering for hvorfor optimismen fortsatt hersker.

Årets utgave av «Båter i sjøen» har 265 fritidsbåter fortøyd i det publikumsvennlige bryggeanlegget på Aker brygge. 40 nyheter er på plass, og mye nytt på elektronikkfronten.
God produktutvikling
-Det er gledelig å se hvordan produsenter har tatt tak i sin produktutvikling. Innovasjon og nytenkning må til for å holde publikumsinteressen på topp, slår han fast. Båtbyggerne har ikke ligget på latsiden de siste årene. Stadig dukker det opp båter med bedre egenskaper, raffinert design og praktiske løsninger.
-Vi har all mulig grunn til å være stolte av våre medlemmer, sier han
Godt vær
Båtbransjen har uten tvil fått god drahjelp av det gode sommerværet de siste par årene. Det så mørkt ut for årets sesong, men til tross for vind og regn har det vært et godt sjøliv, og gode sommeruker på høsten gjorde sitt til å gi sesongen en god karakter tross alt.
Bortfallet av hk-avgiften
Men været alene er ikke nok til suksess for en konkurranseutsatt bransje. Bortfallet av hk-avgiften, en viss lemping av vannscooterreglene og lav rente har utvilsomt også positiv effekt. Selv om lav rente i seg selv ikke er noe godt tegn for norsk økonomi, gjør den båtkjøp mulig.
Godt salg av dagsturbåter
-Vi ser jo at båter mellom 4 og 7 meter, de typiske dagsturbåtene, gjør det bra. Vi tror mange har valgt en noe rimeligere og nøktern båt for å stramme litt inn på livreima, men det bortfall av arbeidsplasser og skylaget over oljeinstallasjonene, har ikke tatt båtgleden fra folket på Vestlandet, sier han.
-Men også storbåtene selger bra, særlig anerkjente og kurante merker, med produsenter og importører som kan vise til historie og kontinuitet. «Døgnfluene», de som jakter på rask profitt, eksisterer knapt nok i det markedet som råder i Norge for tiden, slår han fast.
NORBOAT regner med godt båtsalg i år og det er ventet minst 14.000 besøkende til «Båter i sjøen» på Aker brygge frem til stengetid søndag kl. 18.
I bildekarusellen under kan du se noen av nyhetene som denne helgen ligger fortøyd på Aker brygge.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.