-Denne var skikkelig tøff.

-Denne var skikkelig tøff.

Hydrolift og Bård Eker fikk stofint besøk da selveste kronprins Haakon kom innom for å se på nyheten Hydrolift C-32 SUN RR.

Av Lars Kristian Larsen

Denne var skikkelig tøff, sa kronprinsen til Bård Eker da han fikk se årets store nyhet fra Hydrolift, C-32 SUN RR.

Den båtinteresserte kronprisen viste stor interesse for båtene som var utstilt på Hydrolifts stand.

-Han var genuint interessert i det vi driver med, både hva gjelder skrogkonstruksjon og motorteknikk, sier Bård Eker i Hydrolift til Båtmagasinet etter det kongelige besøket.

-Det er flott at han kommer og viser interesse. Det er bra både for oss, for messa og hele båtbransjen, fortsetter Eker.

Kronprinsen hastet videre til åpningssermonien der sjøfartsdirektøren stod for åpningstalen.

Men tilbake til Hydrolifts nyhet.
C-32 SUN RR er en helt ny daycruiser fra Fredrikstad-verftet. Og den er råere enn de fleste. Med to Ilmor-maskiner, hver på 725 hk, blir farkosten neppe noen sinke mellom skjærene.
Motorene er forøvig samme V-10-maskin som brukes i sportsbilen Dodge Viper.


Kronprinsen diskuterer step og skrogvinkler med Bård Eker i Hydrolift.

-Jeg blir skuffa om vi ikke klarer 90 knop, og jeg håper på hundre, sier Bård Eker.

Interiøret i nykomlingen er spartansk, men lekkert i sjokkorange farge. Skroget er i karbon, mens overygget er i glassfiber.

Tekniske data Hydrolift C-32 SUN RR.
Lengde i meter: 9,90
Bredde i meter: 2,5
V-bunn i grader: 24
Motorisering: 2 x Ilmor 725
Sitteplasser: 5
Køyeplasser: 2
Toppfart i knop: 95 (estimert)

(18.03.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.