Denne passer i skjærgårdsjeepen

Denne passer i skjærgårdsjeepen

Raymarine introduserer en lekker liten plotternyhet denne høsten. Avanserte A65 burde fungere bra i de fleste småbåter.

Raymarine kutter ut den grå og grimme andungen, og erstatter den med en lekker liten sak med berøringsskjerm. Den gamle A-serien (bildet under) vil neppe bli savnet. Ikke fordi det ikke var en ok plotter, men fordi etterfølgeren har så mye mer å by på.Raymarine A50 TouchskjermA65 og A67 har en 5,7-tommers berøringsskjerm med 640 x 480 pikslers oppløsning. I motsetning til forgjengeren kastes ikke mye av plotterens størrelse bort på store, klumpete knapper. Nyheten har en knapp, som slår av og på plotteren, samt for justering av lysstyrken. Ellers styres instrumentet med touchskjermen, i likhet med Raymarines nye e-serie.Det nye designet som ble introdusert med testvinneren e7, ble i fjor også tilgjengelig på c-serien og på de større plotterne i e-serien. e-serien har hybrid touch, som innebærer at den kan betjenes både med knapper og pekeskjerm. C-serien er en noe enklere og rimeligere utgave uten touchskjerm.Avansert instrumentDen nye A-serien kommer i versjonene A65 og A67, der forskjellen er at 67-modellen har innebygget ekkoloddmodul. Begge modellene kan også styres med fjernkontroll, via bluetooth. De kan også kobles i serie med e- og C-serien, og vil derfor være aktuell både som navigasjonsinstrument i små båter og på akterdekk og flybridger på større båter. Med NMEA2000-tilkobling kan plotteren både sende og motta signaler fra og til andre instrumenter som AIS-mottakere og stereoanlegg fra Fusion. Med nyheten vil Raymarine først og fremst konkurrere mot Garmin 620 og Lowrance HDS2-serien.Navionics Silver er forhåndsinstallert, men kartene kan oppgraderes til Navionics gold eller Platinum+.Se alle de tekniske dataene på Raymarines hjemmesider.Raymarine A67 har innebygget ekkoloddmodul. 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.