Denne gjør 35 knop

Denne gjør 35 knop

Finske Grandezza har funnet sitt nye designspråk, og lanserer nå sin tredje cabincruiser basert på de nye linjene.

Av Lars Kristian Larsen

Først ut var Grandezza 27 (les test og se video), som senere ble fulgt opp av flaggskipet Grandezza 39 OC. Den som ønsker en båt midt mellom disse, får nå et alternativ i den helt nye 33 OC. I styrhussalongen er det sitteplass for åtte personer rundt et justerbart bord, som også kan senkes og dermed benyttes som solseng.


STYRHUSSALONGEN ser ut som en stor versjon av salongen i Grandezza 27 OC.

Under dekk finnes to lugarer med dobbeltkøye, samt toalettrom med separat dusj. Den drøyt ti meter lange båten utrustes med Volvo Penta D6-motorer som standard. Det blir også mulig å velge to ganger D3 på 200 hk, men dette er tradisjonelt sett en løsning som er lite attraktiv i Norge. Majoriteten av båten vil trolig bli solgt med D6 på 370 hk. Da får båten en toppfart på 35 knop, og en pen marsjfart på rundt 25 knop. Båten lanseres i Helsingfors i august.

Info: www.grandezza.fi

(06.06.2012)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.