Blandede følelser for Fairline

Blandede følelser for Fairline

Fairline Squadron 55 har verdenspremiere under Southampton Boat Show. Bli med Båtmagasinet om bord. (18.09.2008)

Av Therese Vågen

Det er 13 år siden Fairline introduserte Squadron 55 for første gang, og under Southampton Boat Show ble den nye utgaven av yachten vist fram for aller første gang for publikum. Etter å ha vært om bord i yachten sitter vi igjen med et litt varierende inntrykk.

Squadron 55 kan skilte med en enorm flybridge som det store samlingspunktet hvis en skal oppholde seg utendørs. Denne gir også vern over akterdekket. Plassering av spisested og hvorvidt det er praktisk å benytte seg av flybridgen for tilberedning og inntak av større måltider, er vi noe usikre på. Fra styrekonsollen er det god sikt, med romslige og behagelige racingseter.

Stor flybridge Spise- og oppholdssted på flybridgen Dekkssalongen

Inne i salongen får vi en følelse av luksus med hvitt skinninteriør og skinnende lakkflater. Uttrykket er moderne med firkantede og markante linjer, noe som er med på å skape en trendy lounge-følelse. Aktersalongen er separert fra dekkets øvrige plan med to trappetrinn og en liten skillevegg, noe som etter vår mening er med på å komprimere dekkets romfølelse. Det mørke treverket blir også noe dominerende uten større vindusflater, selv om polstringene, tak og tepper er i lyse tekstiler. Fra førerposisjonen er det god utsikt, men området kan kanskje oppleves som litt trangt.

Komfortfølelsen i lugarene er moderne og romslig med kvalitetstekstiler, store glass- og speilflater, samt godt med plass rundt køyene. Særlig midtlugaren som strekker seg i hele båtens bredde, imponerer. Det er godt med skapplass og tumleplass rundt dobbeltkøya, og inngangen til eget, stort bad med inngangsparti/skillevegg i delvis frostet glass er med på å skape en følelse av luksus.

Dobbeltlugar i forpiggen Midtlugaren oser komfort Barne- elle gjestelugar

På den nye 65-foteren som presenteres neste år, annonseres det på det ene dekket likt nivå på dørken på hele dekket. En slik løsning tror vi også kunne ha vært med på å gi 55-foteren det siste lille løftet og unngå et litt ”boksete” og rotete inntrykk, spesielt under dekk. Motorkraft er 2 x Volvo Penta D12-800 EVC Diesel, 775 hk, og antas å kunne oppnå en toppfart på 32 knop.

Skal vi tro salgstallene har likevel relanseringen av en av Fairlines største salgssuksesser, allerede gjort seg bemerket i markedet. I følge produsentene kom det inn 35 bestillinger allerede før båten hadde forlatt tegnebordet. Vi tviler ikke på at det vil bli flere etter premieren i Southampton. Når Squadron 55 blir å se i Norge er usikkert, i og med at Fairline nå er på jakt etter en ny norsk importør.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.