Behold dagens 15 knops-grense

Skruklien 4.jpg

VETERAN: Den pensjonerte politibåtføreren mener fem knop i Asker og Bærum er for smått. (Arkivfoto: Amund Rich. Løken).
VETERAN: Den pensjonerte politibåtføreren mener fem knop i Asker og Bærum er for smått. (Arkivfoto: Amund Rich. Løken).

Behold dagens 15 knops-grense

Etter over 20 år på politibåten er det få som kjenner Asker og Bærums skjærgård bedre enn den pensjonerte politimannen Dag Skruklien. Behold dagens fartsgrenser, ikke fem knop, sier han.

Den erfarne politiveteranen har tatt med seg lokalavisen Budstikka på putretur i skjærgården.

-Fem knop er ganske sakte, sier han og mener dagens fartsbestemmelser må opprettholdes: fem knop innenfor 150 meter fra land og 15 knop utenfor.

Få ulykker

Politibetjent Bård Grønnesby, som har ansvaret for politibåten i dag, sier at det har vært få ulykker på fjorden de siste årene. Også han mener dagens bestemmelse med fem og 15 knop er bra.

-De fleste ulykker skyldes ikke fart, men alkohol. Politiet var skeptiske til fem knopsforslaget i sin høringsuttalelse.

Taler Redningsselskapet midt i mot

Dermed taler erfarne politifolk både Redningsselskapet og de lokale politikerne midt i mot. Bærum komme har vedtatt fem knops sone i hele bassenget. Et vedtak informasjonssjef Frode Pedersen har sagt seg helt enig i, og han anbefaler sågar Asker kommune om å gjøre det samme. Her er han altså ikke på bølgelengde med det stedlige politi som hver dag patruljerer fjorden.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.