Bedre service på Väderöarna

Utbygd for åtte millioner

Bedre service på Väderöarna

Siden høsten 2013 har Statens fastighetsverk bygget nytt havneanlegg på Väderöarna. Målet er at øyene skal bli mer tilgjengelige og besøksvennlige. –Med havneanlegget øker servicegraden på en av bohuskystens mest ettertraktede øyer, skriver fastighetsverket i en pressemelding.

Det nye havneanlegget ligger ved innseilingen på Storön. Bygget er på ett plan og omfatter utstillingslokale, kontor for havnevakten, wc, dusj, søppelrom samt et teknisk rom for avsalting av sjøvann til drikkevann, blant annet. Bryggen er bygget ut for å kunne ta i mot flere båtgjester.

– Med havneanlegget har vi nå mulighet til å tilby servicefunksjoner som vi tidligere ikke har hatt mulighet til å gi våre besøkere, sier Harald Pleijel, bygningssjef ved Statens fastighetsverk.

NYTT BYGG: Servicebygget er tilgjengelig for alle som besøker Väderöarna, ikke bare de som ligger med båt i gjestehavna. Nytt av året er også at det er laget en tursti rundt på øya.

Til sammen er det investert nærmere åtte millioner svenske kroner på Väderöarna foran denne sesongen.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.