Bedre radiodekning i båt

DAB båtradio.jpg

I sommer skal du kunne bruke DAB-radio på mange nye områder på Sørlandet og Østfoldkysten.
I sommer skal du kunne bruke DAB-radio på mange nye områder på Sørlandet og Østfoldkysten.

Bedre radiodekning i båt

I sommer er radiotilbudet betraktelig utvidet flere steder langs kysten. Les hvor du får bedre dekning på DAB-radio.

Nye og oppgraderte DAB-sendere sørger for minst 20 kanaler til områder der det kun er en håndfull kanaler på FM, skriver Radio.no (NRK og P4) i en pressemelding. De sier at båtfolket vil særlig merke forskjell på Sørlandskysten og deler av Østfoldkysten.

Godlyd i båten
Finnes det noe bedre enn å våkne opp til munter pludring mellom sommerglade programledere og høre slentrende sanger på øret mens man nyter dagens første kaffekopp og kjenner dagen starte? De fleste har kjent på følelsen.

Radio er en del av ferieopplevelsen – og i år har du faktisk muligheten til å nyte radio i langt større monn enn det som før har vært mulig. Radio som er sendt digitalt gir plass til mer mangfold. Ikke fordi sendingene er annerledes, men fordi lyden pakkes på en måte som gir plass til langt flere kanaler på frekvensbåndet. Flere NRK-kanaler, flere kommersielle kanaler og flere nisjekanaler.

Storbyradioer er blitt landsdekkende. Det samme er nisjekanaler for musikk, barn og vær.

Sørlandet ut av radioskyggen
Sørlandskysten er et av områdene som har slitt med til dels dårlig radiodekning, men i vinter er det satt opp en rekke nye og oppgraderte DAB-sendere som har løftet store deler av Sørlandet inn i dekningsområdene.

Her er de nye/oppgraderte DAB-sendere:
Bamble, Kragerø, Drangedal, Fyresdal, Gjerstad, Birkenes, Risør, Arendal, Grimstad, Kristiansand, Lindesnes, Mandal, Farsund, Hægebostad, Kvinesdal, Tonstad i Sirdal, Viblemo i Audnedal.

Utbyggingen av DAB-nettet på Sørlandet er ikke ferdig og det vil fortsatt finnes steder med liten dekning. Høsten 2013 vil imidlertid 90 prosent av befolkning kunne høre digital radio. Vinteren 2014 ferdigstilles utbyggingen i Vest-Agder og Aust-Agder.

Sjekk om du har dekning der du ferierer eller bor på www.radio.no/dekning

De siste sakene på Båtmagasinet: 

VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.