Bavarias toppmodell vekker oppsikt

Fra siden.jpg

ITALIENSKE LINJER: Italienske Marco Casali Too Design står bak former og linjer på Bavaria 450.
ITALIENSKE LINJER: Italienske Marco Casali Too Design står bak former og linjer på Bavaria 450.

Bavarias toppmodell vekker oppsikt

Her er de første bildene av flaggskipet Bavaria 450 som første gang vises i Norge på den flytende båtmessen «Båter i Sjøen» på Aker brygge fra 3-6. september.

Bavaria-sjefen i Norge, Lars-Erik Solvang, legger ikke skjul på en smule stolthet over nyheten som skal presenteres for publikum i Oslo i begynnelsen av september.

NOK AV PLASS: Tre doble lugarer, stor uteplass og "bod" akter gjør den nye Bavaria 450 til en praktisk og sosial storbåt.
NOK AV PLASS: Tre doble lugarer, stor uteplass og "bod" akter gjør den nye Bavaria 450 til en praktisk og sosial storbåt.

Stolt Bavaria-sjef
-Jeg er rett og slett litt stolt, sier han. Det er italienske Too Design og Marco Casali som har gitt storbåten formlekre linjer, men et sporty og rent uttrykk har i følge produsenten ikke gått ut over verftets gjennomtenkte og praktiske løsninger. Konseptet bygger på nordiske løsninger.
Tre doble lugarer
Den er utstyrt med tre doble lugarer og inntil 10 køyeplasser. Imponerende er også det store elektriske skyvetaket som gjør kalesjeløsningen meget lett å håndtere.
Det skal aldri være noe problem å oppbevare sykler, griller eller badeutstyr i en båt som denne. Derfor har den fått en stor og praktisk «bod» akter, eller en garasje om du vil.
Prisen på herligheten starter på 3 850 000 kroner - og da med 2 x Volvo Penta D6.
NORDISK: En "nordisk" Bavaria 450 med 2 X VP D6 koster fra 3.850.000 kroner.
NORDISK: En "nordisk" Bavaria 450 med 2 X VP D6 koster fra 3.850.000 kroner.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.