Bavarias nye linje

Bavaria Sedan_nett.jpg

HALVPLANENDE båter er på vei tilbake, med moderat fart og forbruk som en del av målsettingen.
HALVPLANENDE båter er på vei tilbake, med moderat fart og forbruk som en del av målsettingen.
Project DA10 lanseres i Düsseldorf

Bavarias nye linje

De første databildene på Bavaria Project DA10 viser helt nye designlinjer fra den tyske storprodusenten. Den første prototypen av Project DA10 kommer på sjøen våren 2016.

Det er utviklingsteamet hos Bavaria i Giebelstadt i Tyskland som presenterer skissen på den 40 fot lange motorbåten. I utviklingsprosessen er det tatt hensyn til en rekke faktorer, alt fra kundenes behov og ønsker til hva forhandlernettet har hatt av synspunkter. Prosjektet er et samarbeid mellom Bavaria og det kjente, hollandske designfirmaet Vripack.

Designet beskrives som ”klassisk moderne” i kombinasjon med smart utnyttelse av båtens volum. Blant annet blir glassene i vindskjermen limt inn som en del av konstruksjonen. I tråd tidens melodi når nye båter utvikles, kommer også denne båten i flere versjoner basert på samme skrog. To er allerede klare, vil bli en sedan- og en flybridge-versjon. Flere innredninsløsninger vil bli tilgjengelig, som to eller tre lugarer. Forøvrig vil båten få en stor salong med stor bysse og en velformet førerplass.

Skroget blir halvplanende, noe som innebærer at DA10 ikke er designet for høye hastigheter, men derimot økonomisk marsjfart og moderate motorinstallasjoner. Alle motoralternativene kommer fra Volvo Penta i effektområdet 75–300 hk.

Den endelige modellbetegnelsen på Project DA10 blir offisielt under båtmessen Boot i Düsseldorf i januar.

Prosjektet kan følges på www.facebook.com/projectda10

Info: www.bavaria-yachtbau.com

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.