Båtnyhet - et snedig innlegg i vestdebatten

Ibiza 4.jpg

ÉN CM: Nyheten Ibiza 801 Sport Cab kan du kjøre uten redningsvest. Den holder mål med én centimeter.
ÉN CM: Nyheten Ibiza 801 Sport Cab kan du kjøre uten redningsvest. Den holder mål med én centimeter.

Båtnyhet - et snedig innlegg i vestdebatten

Ibizas Helge Duus har aldri lagt skjul på sin undring over vestgrensen på åtte meter. Hva var da mer naturlig enn å lage en båt bare én centimeter lenger?

En av årets store båtnyheter i Norge er Ibiza 801 Sport Cab. To grunner til at nyheten fra Arendal trekker publikum på «Båter i sjøen» på Aker Brygge; konseptet er nytt og annerledes til Ibiza å være og båten passerer med ørsmå marginer grensen for vestpåbud. Hadde den vært én centimeter mindre måtte du ha vesten på, men denne sprenger den magiske grensen og du kan trygt vinke til lovens lange arm i bar overkropp.
Tiltro til mine kunder
– Jeg har faktisk så stor tiltro til mine kunder at de selv vet når de skal ta på seg redningsvesten, sier mannen bak den nye båten, sier Helge Duus til Agderposten. Han har aldri lagt skjul på sin smule undring over et vestpåbud som setter grensen ved åtte meter.
Utviklet i stillhet
Utviklingen av den nye konsollbåten, som er utstyrt med en praktisk liten lugar, har foregått i stillhet, men oppmerksomheten lot ikke vente på seg da båten ble «avduket» i Oslo. Med sin 801 har den kreative Duus kastet seg inn i debatten om vestpåbudet på sin egen måte.
– De som kjøper en Ibiza-båt er intelligente mennesker. De vet når de skal ta på seg redningsvesten og når det ikke er nødvendig, sier han til lokalavisen sin i Arendal.

NYTT KONSEPT: Ibiza 801 Sport Cab representerer mye nytt hos Ibiza.
NYTT KONSEPT: Ibiza 801 Sport Cab representerer mye nytt hos Ibiza.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.