Båtmesse i Arendal

Båtmesse i Arendal

Den årlige båtmessen i Pollen i Arendal åpner i morgen. Idrettslaget Trauma, som står som arrangør, holder tradisjonen i hevd og åpner båtmessen på Kr. Himmelfartsdag slik de har gjort i mange år, selv om det er rekordtidlig i år. Det er flere nyheter på messen i år.

Det er meldt bra vær mot slutten av uken, og det kan borge for et hyggelig besøk på Sørlandets Båtmesse, som den heter. Pollen i Arendal pleier å syde av liv under messen som også i de fleste tilfellene har vært velsignet med godt vær. Så ser også ut til å være tilfelle i år, bortsett fra kanskje selve åpningsdagen 1. mai.

Arrangørene forteller at det er flere store nyheter på messen. Tidligere har det vært annonsert at den nye 40-foteren til Helge Duus skal ha verdenspremiere der, men det gjenstår å se om båten er ferdig til visning. Det har også vært snakk om at den nye RIB-båten som Duus og Hydrolift-eier Bård Eker koker sammen skal være klar for visning. For øvrig vil blant annet Nord West vise sin splitter nye modell 370. Den nye Marex-båten var også forhåndsannonsert til Pollen-messen, men den er visstnok blitt forsinket og kan ikke vises ennå.

Uansett vil alle de mest kjente produsentene være til stede med størsteparten av sitt modellutvalg i alt fra små joller til store cabincruisere.

Her er link til Sørlandets Båtmesse

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.