Båtmesse i Arendal

Båtmesse i Arendal

Den årlige båtmessen i Pollen i Arendal åpner i morgen. Idrettslaget Trauma, som står som arrangør, holder tradisjonen i hevd og åpner båtmessen på Kr. Himmelfartsdag slik de har gjort i mange år, selv om det er rekordtidlig i år. Det er flere nyheter på messen i år.

Det er meldt bra vær mot slutten av uken, og det kan borge for et hyggelig besøk på Sørlandets Båtmesse, som den heter. Pollen i Arendal pleier å syde av liv under messen som også i de fleste tilfellene har vært velsignet med godt vær. Så ser også ut til å være tilfelle i år, bortsett fra kanskje selve åpningsdagen 1. mai.

Arrangørene forteller at det er flere store nyheter på messen. Tidligere har det vært annonsert at den nye 40-foteren til Helge Duus skal ha verdenspremiere der, men det gjenstår å se om båten er ferdig til visning. Det har også vært snakk om at den nye RIB-båten som Duus og Hydrolift-eier Bård Eker koker sammen skal være klar for visning. For øvrig vil blant annet Nord West vise sin splitter nye modell 370. Den nye Marex-båten var også forhåndsannonsert til Pollen-messen, men den er visstnok blitt forsinket og kan ikke vises ennå.

Uansett vil alle de mest kjente produsentene være til stede med størsteparten av sitt modellutvalg i alt fra små joller til store cabincruisere.

Her er link til Sørlandets Båtmesse

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.