Båtmessa er i gang..

Båtmessa er i gang..

Nordens største flytende båtmesse på Kadettangen i Sandvika er i gang. En av nyhetene er Viksund 335 St.Cruz.

Av Lars Kristian Larsen

I år er det grunn til å tro at båtinteresserte menn og kvinner kan gjøre en ekstra god handel under den årlige båtmessa "Båter i sjøen" i Sandvika. Dårlige tider i bransjen har ført til en merkbar prisjustering. Det er utvilsomt kjøpers marked.

En av nyhetene som blir presentert i år er Viksund 335 St.Cruz. Nyskapningen ligner veldig på sine søstre i St Cruz-serien. Den er knappe 34 fot lang totalt, men skroglengden er 9,80 meter (32 fot), har seks faste køyeplasser fordelt på to lugarer, hvorav den ene har en senterstilt dobbeltkøye, mens den andre lugaren har en dobbeltkøye på langs og en tilsvarende på tvers. Viksund kaller selv dette for en ”minikabin”, men medgir at betegnelsen er noe misvisende siden man fint har fått plass til to dobbeltkøyer.Elan E48
(bildet over) er også en spennende nyhet som publikum kan ta nærmere i øyesyn på messa. Den nye Elan-modellen er stort sett identisk med Elan power 48, men har fått bakvegg og sittegruppe akter i stedet for solseng. Modellen kan også utrustes med to Cummins QSC8,3 (2x600 hk) sammen med Zeus 3800-drev.


Det blir også premiere for Windy 26 Kharma. 26-foteren erstatter 25 Mirage. Faktisk er det samme skroget, men med en helt ny layout innvendig og med nye skrogfarger. Enkelte andre justeringer er også gjort. Blant annet har badeplattformen blitt noe lengre.


Blant de mindre båtene bør Askeladden C62 X-bow nevnes. Konseptet med sitteplasser både foran og aktenfor vindskjermen har hatt økende popularitet de senere årene, og både finske, norske og svenske produsenter har lansert nye BR-modeller i rask takt. Askeladden har utviklet sin variant med noen særegenheter som de er alene om.

Skibsplast er også klare med ny båt til messa. 555 Open heter modellen som Skibsplast-sjef Arne Skibsrud kaller plastbåtens svar på aluminiumsbåten. 555 Open er en ujålete og robust båt som leveres uten kalesje. Her er det bare å dra over setetrekkene, og den selvdrenerende båten kan forlates ved brygga.
.
Andre nyheter er:
Beneteau Oceanis 41, Benetau Oceanis 45, og Beneteau Sense 43
Azimut 40 S, Atlantis 48 og Atlantis 44
Delta 54 IPS
Sealegs – RIB med hjul
Atsea YS 350
Cooper 745
Cormate Sportmate 27
Goldfish 28 Tender

- Dette har blitt en messe det virkelig er moro å jobbe med, sier messesjef Merete Rustad. Båt og sjø hører jo sammen, og det er flott å se båtene i sitt rette element. Området rundt Kadettangen innbyr også til aktivitetene så vi har en rekke tilbud for hele familien. For de minste har vi Kaptein Rødskjegg på søndag, krabbefiske og ELIAS alle dagene. For de litt større har vi flere typer seilbåter og kajakker som kan prøves. Og for alle har vi matlaging i fjæra og herlige retter fra vår strandkafé. Messen er omtrent like stor som i fjor noe som vi er veldig fornøyde med avslutter en smilende messeadmiral, som skynder seg å minne om gratis shuttle buss fra Solvik Båthavn der et er en stor gratis parkeringsplass, og de som kommer sjøveien kan legge til ved gjestebryggen på Kadettangen.

I tråd med tradisjonene setter Båter i sjøen også i år sikkerhet i fokus, og i løpet av messen kan man ta båtførerprøven, både kurs og privatisteksamen, VHF-kurs og eksamen.


Åpningstider og priser:

Torsdag/fredag kl. 12-20
Lørdag/søndag kl. 11-18
Priser
Voksen kr. 120
Barn (5-15) kr. 60
Familie(2+2) kr. 250

 

(31.08.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.