Båtfolket stemte frem Bekkjarvik

Halstensen.jpg

MANNEN OG HAVNA: "Væreier" og gründer Inge Halstensen har investert i moderne gjestehavn og kjøpesenter i Bekkjarvik. Det faller i smak hos båtfolket. (FOTO: ATLE KNUTSEN)
MANNEN OG HAVNA: "Væreier" og gründer Inge Halstensen har investert i moderne gjestehavn og kjøpesenter i Bekkjarvik. Det faller i smak hos båtfolket. (FOTO: ATLE KNUTSEN)
Årets Gjestehavn 2015

Båtfolket stemte frem Bekkjarvik

Det er resultatet etter årets avstemming blant Båtmagasinets lesere. Den populære gjestehavna på Selbjørn i Austevoll fikk 34 prosent av stemmene, med Kulleseidkanalen og Værlandet på andre og tredjeplass.

I nominasjonsteksten het det: «I Bekkjarvik på Selbjørn i Austevoll kommune har gründeren Inge Halstensen bygget gjestehavn bak en ny molo, og utvidet kjøpesenteret kraftig. Idylliske Bekkjarvik har dermed stor gjestehavnkapasitet rundt et meget flott anlegg, der gjestgiveriet inngår som en attraksjon for matglade båtfolk. Bekkjarvik satser målrettet på båtturisme, og kan tilby et svært moderne anlegg med førsteklasses fasiliteter. Bekkjarvik ble også Årets Gjestehavn i 2007.»

Med hele 34 prosent av stemmene bak seg, er båtfolkets dom klar. Og dermed er det også klart at Bekkjarvik kan la det blå Årets Gjestehavn-flagget gå til topps. Bekkjarvik ble også kåret til Årets Gjestehavn i 2007.

Populær gjestehavn

Med en historie som strekker seg over mer enn 350 år, har Bekkjarvik lange tradisjoner som gjestgiversted, handelssted og fiskerihavn. På sørside av den opprinnelige havna, har «væreier» Inge Halstensen bygget ut Vestlandets mest moderne gjestehavn, og planer om utvidelse foreligger allerede. Resultatet er at gjestehavna er velfylt hver eneste natt gjennom sesongen. Kjøpesenteret som ligger mellom indre og ytre havn har alle tilbud, og skulle man ønske et riktig gourmet-måltid, så har Bekkjarvik Gjestgiveri et av de aller beste mattilbudene mellom Stavanger og Ålesund.

NY VÅR: Det er høst i Bekkjarvik, men Årets Gjestehavn gjør seg allerede klar for en ny vår med tittelen Årets Gjestehavn 2015. (FOTO: ATLE KNUTSEN)

Vi kommer tilbake med en større reportasje om Bekkjarvik i mars-utgaven, og fra den offisielle markeringen av at Bekkjarvik ble Årets Gjestehavn 2015.

Resultatet av kåringen

Det er Båtmagasinets lesere som stemmer frem Årets Gjestehavn. De nominerte og stemmefordelingen finner du nedenfor:

1. Bekkjarvik 34 prosent

2. Kulleseidkanalen 29 prosent

3. Værlandet 18 prosent

4. Arendal 8 prosent

5. Grimstad 8 prosent

6. Stavern 3 prosent

Tidligere års vinnere:

2005: Husnes Gjestehavn

2006: Husnes Gjestehavn

2007: Bekkjarvik i Austevoll

2008: Helgøysund marina

2009: Husnes Båthavn

2010: Farsund gjestehavn

2011: Farsund gjestehavn

2012: Klokkergården, Rødøy

2013: Tønsberg Gjestehavn

2014: Skartveit Gjestehavn

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.