Båtbrukerne kartlegger grunnene

Navionics2.jpg

LAST NED - BLI MED: Med Community Edits-funksjonen i Navioncs-appen, kan vanlige båtbrukere nå bidra til å kartlegge bunnforholdene, forteller Hans-Christian Grande i Navionics.
LAST NED - BLI MED: Med Community Edits-funksjonen i Navioncs-appen, kan vanlige båtbrukere nå bidra til å kartlegge bunnforholdene, forteller Hans-Christian Grande i Navionics.
Utvider kampanje:

Båtbrukerne kartlegger grunnene

– Sommeren 2014 lanserte Navionics "Kartlegg Grunnene"-kampanjen i Norge som et tiltak for å kartlegge mange av grunnene som ikke er målt opp langs kysten på rekord tid. Med bakgrunn i suksessen fra i fjor, fortsetter vi denne sommeren kampanjen i Norge samt at vi utvider til også å omfatte Sverige, sier Hans-Christian Grande i Navionics.

– Statens kartverk og Sjöfartsverket, kartverkene i Norge og Sverige, vil motta mange nye grunner kartlagt av Navionics brukere ved hjelp av Community Edits, forklarer Grande.

– Med Navionics Boating g andre Navionics navigasjons-apper kan brukere enkelt legge inn farlige grunner ved bruk av Commuinty Edits For å bidra med dine grunner, åpne appen og gjør følgende:

  • Gå til ”Menu”>”Settings” og sett Community Edits til ”ON”.
  • Trykk i kartet der hvor grunnen skal legges, trykk ”?” og så ”Edit Map”.
  • Legg inn informasjon om grunne.

VIA IPAD ELLER ANDROID: "Kartlegg Grunnene"-kampanjen er basert på registreringer fra vanlige brukere av Navionics navigasjonsapp.

Videre forklarer Grande at brukerne må registrer seg og alle objekter blir registrert med både tid og bruker. Community Edits blir kontinuerlig evaluert av andre i ”samfunnet”. Dette gjør at objekter både kan forbedres og eventuelt rapportert som misbruk til Navionics.

– Alle Community Edits vil umiddelbart vises på alle Navionics apper, og vil være tilgjengelig for kartplottere i løpet av en dag eller to via Freshest Data. All informasjon vil også sendes til Kartverket slik at de kan verifiseres for senere å kunne bli publisert i de offisielle kartene.

– Alle båtbrukere kan bli med å legge inn grunner. Det som kreves er at man laster ned gratisversjonen av Navionics Boating-appen for iPhone, iPad eller Android. Deretter kjøper du ditt kart-område fra en global kart-katalog i appen. Du kan også kjøpe en av appene med kart, Navionics Boating Europe eller Denmark & Greenland. Har du en annen region, eller en eldre app kan du fortsatt delta, forteller Grande.

Info: http://www.navionics.com/en/kartlegg-grunnene-i-norge-og-sverige

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.