Arendal – Hirtshals på èn time?

Arendal – Hirtshals på èn time?

Sommerens offshore-fest i Arendal får en ekstra attraksjon når raske båter legger ut på sommerens kjappeste Danmarkstur.

Across Skagerrak arrangeres lørdag 17. juli, samme dag som første VM-runde i Class 1 avvikles i den velkjente offshorebanen mellom Pollen og Torungen.

-Across Skagerrak blir en ekstra fartsfest for publikum og en skikkelig utfordring for mannskap og båter som skal kjøre tur/retur Arendal- Hirtshals. I Danmark er interessen kjempestor for racet, forteller Svein Elgvin, daglig leder i Norwegian Grand Prix.

Den spesielle konkurransen er åpen for båter på over 27 fot. Både båt og mannskap må selvsagt tilfredsstille Norges Motorsportforbunds krav til utstyr, kompetanse og lisenser. Et eget kurs i kompetanse/lisensiering blir gjennomført fredag 16. juli i Arendal.

Avstanden mellom Arendal og Hirtshals er ca. 70 nautiske mil (130 kilometer) og under optimale forhold vil kanskje de raskeste gjennomføre overfarten på under en time!

Den danske sjøredningstjenesten sørger for et checkpoint 20 nautiske mil fra land og i Hirtshals blir teamene tatt godt vare på med servering, proviant og fuel før de returnerer.

Across Skagerrak starter i Arendal kl. 13.30 med samlet startfelt fra Pollen og offisiell start ved Torungen. Start på tur fra Hirtshals blir kl. 17.30. 

(01.07.2010)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.