Arbeidshest fra nord

Arbeidshest fra nord

Bodø Industri AS har utviklet en ny type beredskapsbåt i samarbeid med Røde Kors. (18.02.10)

Av Therese Vågen

Resultatet har blitt en robuste og anvendelige båt for krevende søke- og redningsaksjoner i strandsonen.

Røff
Båten er produsert i polyetylen, et plastmaterial som tåler røff behandling og støt mot stein og svaberg, noe som ofte oppstår i forbindelse med iland- og ombordstigninger. Beredskapsbåten er basert på Nordic-Seahunters katamaranskrog i rotasjonsstøpt polyetylen, og har lastekapasitet på hele to tonn. Den er sertifisert i henhold til EU-direktiv for opptil 12 personer, og har fått 20 hk utenbordsmotor i high trust-variant. Dette skal gi båten ekstra skyv- og trekkraft.

Satser internasjonalt
Beredskapsbåten S0R skal markedsføres mot etater og organisasjoner som har søk og redning i strandsone i sine operasjonsinstrukser, og produsenten tror også at denne modellen har et stort potensial internasjonalt.

Elektrisk motor
Beredskapsbåten blir den første i en serie på tre nye modeller som alle bygger på skroget til Nordic-Seahunter. Neste modell ut har fått navnet ISO3. Dette blir en arbeidsbåt for krevende strandsoneoperasjoner i oljevernaksjoner, utstyrt med blant annet avanserte pumper for å suge opp oljesøl i fjæra og på strender. Den tredje modellen er en elektrisk motorisert utgave som har fått arbeidsnavnet "Miljøbåten". Denne modellen skal utrustes med elektrisk utenbordsmotor.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.